Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

TARIMKON Adana’da dev bir tesis ve istihdam için kollarını sıvadı

TARIMKON Adana’da dev bir tesis ve istihdam için kollarını sıvadı
REKLAM ALANI
09.09.2021
A+
A-

TARIMKON ’da Dev Tesis ve İstihdam Atağı

TARIMKON Adana’da dev bir tesis ve istihdam için kollarını sıvadı.

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON) Özellikle tarım alanında adından sıkça söz ettirmeye başladı. Şimdiye kadar yapmış olduğu projeler ile özellikle Türkiye’nin tarım alanında gelişmesine katkıda bulunan TARIMKON yine dev bir projeye adım attı.

Açıklama yok.

Merkezi Adana olan tıbbı ve aromatik bitkiler üretim ve bu ürünlerden katma değeri yüksek ürünler üretmek için kurulacak tesisler için saha çalışmalarına başladı.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan Yüksel yaptığı açıklamada; “Her yönden sağlıklı nesiller yetiştirmemiz için kendi tarımımızı geliştirmeli ve sürekli üretmek zorundayız.

“Önce pazar, sonra üretim! ” mantığı ile hareket ederek Dünyanın bir çok ülkesine Türk tarım ürünlerini pazarlayan TARIMKON, bir çok alanında olduğu gibi tıbbı ve aromatik bitkiler alanında da dünyanın en’leri arasında olacağız.” şeklinde konuştu.

Açıklama yok.

Adana’da 5000 dekar alana tıbbi ve aromatik bitki, ağaçlandırma ve modern seracılıkla ilgili alanında Türkiye’nin en büyük yatırımı olacağını belirten Yüksel; “Tabi ki bu bir başlangıç olacak.

Bu dev tesis ile doğrudan 2000, dolaylı olarak da en az bu kadar kişi daha istihdam edilerek ekonomiye de katkıda bulunacağız.

Bu projemize Adana ilindeki tüm yerel idare amirleri ve belediyeler de destek vermekte. Tarım alanında yapacağımız daha çok işler var.” dedi.

Açıklama yok.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan Yüksel ile birlikte alanda İcra Kurulu Üyesi ve Başkan Danışmanı Tuncay Kaydu, Doğu Akdeniz Bölge Başkanı Mehmet Ayıcı, TARIMKON Adana İl başkanı Akın Koptagel, TARIMKON Proje Koordinatörü Ziya Kadiroğlu, TARIMKON Adana Teşkilatı ve Adana İl Yönetimlerinden birçok idareci de hazır bulundu.

ABDULLAH YİĞİT-ANKRA

REKLAM ALANI