Türkiye`nin ekonomik sivil toplum kuruluşlarından biri olan Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Beşiktepe, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bilindiği üzere 212 sayılı yasanın kabul edilmesiyle basın mesleğini icra edenlerin sosyal haklarında bir takım düzenlemelere gidilmiş ve bu gelişme Türk basınında bir dönüm noktası kabul edilerek Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Demokrasinin ve günümüz yönetim erkinin vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelen basın, kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek adına kişilik haklarına saygılı, ilkeli, doğru ve tarafsız haber verme gibi birçok önemli değeri bünyesinde barındıran çok yönlü bir meslek haline gelmiştir.
Gazetecilik mesleğini, ilkeleriyle kendilerine düstur edinmiş olan gazetecilerimiz, köklü gelenekleriyle, yeni teknolojiler, gelişen ve çeşitlenen iletişim kaynaklarıyla görevlerini ifa ederken aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle bir yandan toplumun sağlıklı işlemesine katkı sunmakta diğer yandan ise bireylerin ve halkın talep ve beklentilerini en iyi şekilde yansıtarak kamusal bir görevi de yerine getirmektedirler.
İlimizin müstesna, kaliteli ve mümeyyiz vasıflarıyla donatılmış örnek bir şehir haline gelmesinde, tanıtılması, markalaşması ve dünyaya açılmasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi, eğitim, sağlık ve spor alanlarında tam bir cazibe merkezi haline gelmesinde çok önemli katkılar sağlayan yerel basın mensuplarımızın bugüne kadar gösterdikleri gayreti, üretkenliği ve değer yüklü anlayışı bundan sonra da aynı hassasiyetle sergileyeceklerine yürekten inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın camiasının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Kazan’da, “Güçlülerin Seçimi” partisinin “Operezhenie” projesi kapsamında gençler için bir bayrak yarışı düzenlendi
FK YAPI İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI FARUK KARADAĞ `DAN 1 TEMMUZ BİRECİK `İN KURTULUŞU MESAJI
Rusya’nın Gücü destekçilerinin maratonu Oryol bölgesinde devam ediyor
Çocuk Sporları partisi projesinin desteğiyle, Veliky Ustyug’da Tüm Rusya Sambo eğitim kampı başladı
Birleşik Rusya’nın girişimiyle, Sovetsky ve Pokachi (Khanty-Mansi Özerk Bölgesi) sakinleri hızlandırılmış sağlık muayenelerinden geçti
Çocuk Sporları parti projesinin desteğiyle Nizhny Novgorod Bölgesi, Krasnye Baki’de bölgesel bir hızlı satranç turnuvası düzenlendi