Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu: Piyasalarla aynı yöne gitmeyerek dalgalanmalardan korunabilirsin

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu: Piyasalarla aynı yöne gitmeyerek dalgalanmalardan korunabilirsin
REKLAM ALANI
17.06.2021
A+
A-

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu: Piyasalarla aynı yöne gitmeyerek dalgalanmalardan korunabilirsin

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, piyasalarla aynı yöne gitmeyerek borsadaki dalgalanmalardan korunabileceğini kaydetti.

Son dönemlerde ekonomide yaşanan dalgalanmaların nedeni olarak dolara bağlı kurulan ekonomik sistemi gösteren ekonomist ve yatırım danışmanı Önder Tavukçuoğlu, piyasalarla aynı yöne gitmeyerek borsadaki dalgalanmalardan korunabileceğini söyledi.

Tavukçuoğlu, artık sadece kendi şirketlerinin gelirleri ya da sömürdükleri ülkelerin kaynaklarının bu sistemi finanse edemeyeceğinin görüldüğünü ve yeni bir taktik geliştirildiğini ifade ederek, “Yeni strateji, dünyada herhangi bir konuda kriz yaratılarak tüm ülkeler piyasalarında dalgalanma yapılarak aynı yıl içerisinde ilgili ülkelerin kaynakları defalarca kez kendi sistemlerine enjekte edilmesidir. Yani daha önce yılda bir defa sömürülen ülke kaynakları algılarla oynanarak defalarca kez sömürülme yoluna gidiliyor.” dedi.

“Piyasa düzenleyiciler ile birlikte çalışılırsa borsa iyi yerlere gelecek”

Yatırım danışmanı Önder Tavukçuoğlu, dünyada borsaların aktif bir şekilde yatırımcı kazanmaya başladığının altını çizerek, “Piyasa düzenleyiciler ile birlikte çalışılırsa Türkiye borsasının iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Boşta kalan paraların borsaya getirilmesi daha mantıklı”

Ekonomiye belli kaynak sağlanması gerektiğine vurgu yapan Tavukçuoğlu, şöyle konuştu:

“Boşta kalan paralar mevduatta ya da döviz de duracağına ekonomiye katılması ve kayıt altına alınması için borsaya getirilmesi daha mantıklıdır. Bu süreçte yeterli sayıda şirket olduğu da söylenemez. Bunun devlet tarafından teşvik verilerek ve çeşitli vergi avantajları sunularak daha fazla sayıda şirketlerin borsaya gelmesi sağlanmaktadır. Bunun için öncelikle ekonomiye güven, istikrar ve bazı vergisel avantajlar gerekiyor. Bunların hepsi birlikte anlam teşkil eder. Bu yüzden kesinlikle gençlere, girişimcilere önereceğim uzun vadeli yatırım tarzı olacak şekilde borsaya yatırım yapmalarını öneririm.”

REKLAM ALANI