Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

BAKAN KURUM, LONDRA İKLİM BAKANLARI TOPLANTISI’NA KATILDI

BAKAN KURUM, LONDRA İKLİM BAKANLARI TOPLANTISI’NA KATILDI
REKLAM ALANI
27.07.2021
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Londra İklim Bakanları Toplantısında sürdürebilir kalkınmanın sağlanabilmesi için ülkelerin, ekonomik, sosyal ve çevresel boyutları da göz önünde bulundurarak hazırlanacak iklim değişikliğine uyum eylemlerini hayata geçirmesinin zaruri olduğunu bildirdi.

Bakan Kurum, İngiltere ve Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Londra İklim Bakanları Toplantısı”na katıldı.

Kurum, burada yaptığı konuşmada, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun, bugün bütün ülkelerin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine farklı boyutlarda maruz kaldığını belirterek, sera gazı emisyonları azaltılsa bile olumsuz etkilerin görülmeye devam edeceğini ifade etti.

Sürdürebilir kalkınmanın sağlanabilmesi için ülkelerin, ekonomik, sosyal ve çevresel boyutları da göz önünde bulundurarak hazırlanacak iklim değişikliğine uyum eylemlerini hayata geçirmesinin zaruri olduğunu dile getiren Kurum, bu kapsamda, geleceğe ilişkin planlarda yeni yaklaşımların hayata geçirilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Kurum, yerel koşulları ele alan uyum ve eylem planları hazırlanmasının elzem olduğuna dikkati çekerek, “Hangi ölçekte olursa olsun, uyum eylemlerinin tüm sektörleri bir arada ele alan, bütünleşik bir yaklaşım benimsemesi gerekiyor. Enerji, sanayi, tarım, şehirleşme hepsini bir arada bütünleşik bir yaklaşımla benimsememiz gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Bakan Kurum, iklim değişikliğine uyum eylemleri planlanırken yerel yönetimlerin sürece dahil edilmesinin önem arz ettiğini dile getirdi.

Kurum, toplantıya ilişkin Twitter’dan yaptığı paylaşımda da şu ifadeleri kullandı:

“İnsanları, doğayı iklim değişikliğinin etkilerinden koruma ve adaptasyonun genişletilmesini ele aldığımız ilk oturumda, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine maruz kalan ülkelerin uyum eylemlerini hayata geçirmesinin öneminin altını çizdik. Londra Çevre Bakanları Toplantısı’nın ikinci oturumunda Paris Anlaşması kapsamında 1,5 derece sıcaklık hedefini korumak için atılması gereken adımları ve bu küresel mücadeledeki iş birliğinin önemini konuştuk.”

Kaynak:https://csb.gov.tr/bakan-kurum-londra-iklim-bakanlari-toplantisina-katildi-bakanlik-faaliyetleri-31958

REKLAM ALANI