Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Yaşam alanlarında Bauhaus dinamizmi

Yaşam alanlarında Bauhaus dinamizmi
REKLAM ALANI
10.06.2021
A+
A-

Yaşam alanlarında Bauhaus dinamizmi

20. yüzyılda modern yaşamın temellerini oluşturan Bauhaus mimarlık ekolünden ilham alarak tasarladığı son koleksiyonuyla sanatçı Nurselin Naç’ın markası Nun Art Store, yaşam alanlarına dinamizm katacak yastık modelleri tasarlıyor.

 

Nun Art Store’un kurucusu ve aynı zamanda tasarımcısı olan Nurselin Naç, kırkyama patchwork ustası olan anneannesinden esinlenerek patchwork üzerine çalışmaya başlıyor. Çocukluğunda anneannesinin yamaklığını yapan Naç, yıllardır edindiği tecrübelerin üzerine Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Bileşik Sanatlar Bölümü’nde eğitim alarak bu yolda sağlam adımlarla ilerleyerek Nun Art Store’u yaratıyor. Eğitim hayatı boyunca da sanat çalışmaları büyük ölçüde kolaj ve patchwork çalışmaları olarak ilerleyen sanatçı, patchwork’ü kullanım alanlarına dahil etmeye başlıyor. Kolaj ve patchwork’ün aynı çalışma disiplininde ilerlediğini düşünen Nurselin Naç, ilk olarak yaptığı kolaj tablolardan yola çıkarak yastıklar üretmeye başlıyor. Yoğun ilgi üzerine koleksiyon sayısını arttıran sanatçının son serisi Bauhaus akımından izler taşıyor.

Bauhaus serisi

Bauhaus sanat akımı, işlevsellik ve estetiği birleştiren bir tasarım prensibi olarak biliniyor. Sanayileşme sonrası girilen modernleşme sürecinde sanatçıya, aslında bir zanaatkar olduğunu ve zanaatı olmadan sanatının bir anlam ifade etmediğini hatırlatıyor. Sanatçıyı, zanaatkarlar locasının en üst seviyesinde konumlandırıyor.

Hem fonksiyonel hem de estetik ürünlerin aynı çatı altında buluşmasını sağlayan Bauhaus akımı, Nun Art Store’un serisinde patchwork çalışmalarıyla yaşam alanlarına dinamizm katmaya geliyor.

Koleksiyona dair tüm görsellerin yüksek çözünürlüklü versiyonlarına https://we.tl/t-5cX5AnyIqr linkinden ulaşabilirsiniz.

www.shopier.com/nunartstore

www.hipicon.com/nun-art-store

Instagram: @nunartstore

REKLAM ALANI