Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

WOLFGANG SCHÄUBLE: “LASCHET’İN OY KAYBINDAN MERKEL’DE SORUMLU” DEDİ!

WOLFGANG SCHÄUBLE: “LASCHET’İN OY KAYBINDAN MERKEL’DE SORUMLU” DEDİ!
REKLAM ALANI
19.09.2021
A+
A-

ALMAN FEDERAL MECLİS BAŞKANI WOLFGANG SCHÄUBLE: “LASCHET’İN OY KAYBINDAN MERKEL’DE SORUMLU” DEDİ!

Almanya’da seçimlere kısa bir süre kala CDU’nun önemli isimlerinden Wolfgang Schaäuble’den dikkat çekici bir çıkış geldi.

Federal Meclis Başkanı Schäuble, Armin Laschet’in anketlerde bu kadar gerilerde kalmasında Başbakan Angela Merkel’in dolaylı da olsa sorumluluğu bulunduğunu kaydetti.

Der Tagesspiegel gazetesine konuşan Schäuble, Birlik Partileri (CDU/CSU) ile SPD arasındaki yarışın başa baş gitmesinin nedeninin Başbakan Merkel’in 2018 ekim ayında parti genel başkanlığını bırakma kararına dayandığını söyledi. Merkel o dönemde parti genel başkanlığını bırakırken, başbakan olarak göreve devam etme kararı almıştı.

Schäuble, “Parti başkanlığı ve başbakanlığın bir elde olması gerektiğine kesinlikle inanıyorum. Neredeyse üç yıldır durum böyle değil ve bu nedenle bunun bir artı getirisi yok. Tam tersi söz konusu” dedi.

Schäuble, Laschet’in, uzun ve başarılı Merkel döneminden sonra seçim kampanyasında ne “Her şeyi yeniden yapıyoruz” ne de “Böyle devam edeceğiz” diyebildiğini kaydetti. Schäuble bunun partisi için bir sorun olduğunu ve bu nedenle söylemlerin yeteri kadar anlaşılmadığını belirten Schäuble, seçim sonrasında yeni yasama döneminde de Federal Meclis Başkanlığı yapmak istediğinin sinyalini verdi.

Schäuble, “Görevimi severek yapıyorum” dedi.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI