Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

ÜNLÜ İŞ ADAMI SİYASETÇİ MEHMET TAŞ `DAN 5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

ÜNLÜ İŞ ADAMI SİYASETÇİ MEHMET TAŞ `DAN 5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
04.10.2021
A+
A-

Profesyonel Gayrimenkul İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü Siyasetçi Hayır Sever İş Adamı Mehmet Taş, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Taş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, 5 Ekim 1966 tarihinden itibaren uluslararası öğretmen örgütlerinin katkılarıyla ILO ve UNESCO tarafından öğretmenlerin statüsüne ilişkin tavsiye kararı alınarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu tavsiye kararı ülkemiz tarafından da imzalanmıştır.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, klasik anlamda sadece öğretmenler için kutlanan bir gün olmaktan çok tüm eğitimcilerin uluslararası alanda birlik ve dayanışmasının simgesidir.

Toplumların gelişip modernleşmesinde en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. onların yetiştireceği nesiller, hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkacaktır. İşte bu yüzden kutsal bir göreve sahip olan öğretmenlerimiz bizler için son derece önemli ve değerli insanlardır.

Başöğretmen Atatürk’ün ‘insanlık toplumunun en fedakar, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir’ sözü öğretmenlerimizin değerini en güzel şekilde açıklamaktadır. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının sürdürmesi görevini gençlere verirken öğretmenlere de şu sözleriyle seslenmiştir; ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’

Onurlu bir mesleği yürütürken şehit olan öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

MUHAMMED FURKAN YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI