Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Ulusal birliğin korunması üzerine. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

Ulusal birliğin korunması üzerine. Makaleyi yazan: Andrey Isaev
REKLAM ALANI
15.11.2023
A+
A-

Ulusal birliğin korunması üzerine. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

2023,

Devlet Duması’ndaki Birleşik Rusya fraksiyonunun lider yardımcısının Rossiyskaya Gazeta’da yayınlanan makalesi
Geçtiğimiz hafta sonu ülkemizde Ulusal Birlik Günü kutlandı. 400 yıldan fazla bir süre önce Rusya’yı kurtaran, farklı inanç ve milletlerden temsilcilerin birliğiydi. Daha sonra siyasi sınıf – boyarlar – Polonya prensi Vladislav’ı Rus tahtına çağırarak aslında ülkemize ihanet etti. Ancak binlerce insan Anavatanlarının bağımsızlığını korumak istedi, halk milislerinde birleşti ve Polonyalıları kovdu. Milislerin arasında Ortodoks Hıristiyanlar, Müslümanlar ve Budistler vardı, omuz omuza savaştılar. Bu bizim için öğretici ve önemli bir örnektir. Özellikle de Batılı istihbarat teşkilatlarının Rusya Federasyonu’nda bir iç çatışmayı alevlendirmeye çalıştığı günümüzde.

ABD liderliği, Ukrayna’nın ülkemize askeri yenilgi yaşatamayacağını çok iyi anlıyor. Dolayısıyla aramızda iç karışıklıkların çıkması üzerine bahis oynuyor.

ABD, 2022’de Rusya’da yaptırımların neden olduğu fiyatlarda keskin bir artış ve yabancı şirketlerin ayrılmasının ardından kitlesel işsizliğin yaşanacağını düşünerek sosyo-ekonomik nedenlerden dolayı çalkantı bekliyordu. Bu planlar tamamen başarısız oldu. Geçtiğimiz yılın sonunda ülkemizde enflasyon yüzde 12’nin, işsizlik ise yüzde 4’ün altındaydı.

2023’te Amerikalıların etnik nefreti kışkırtma konusunda yeni bir iddiaya girdiğine dair bir his var. Bu tür kışkırtmaların en çarpıcı örneği, yüzlerce yerel sakinin Yahudi karşıtı ayaklanmalara kışkırtıldığı Mahaçkale havaalanındaki son olaylardı. Gazze Şeridi’ndeki olaylara bu şekilde tepki vermeleri gerektiği söylendi.

Ancak Rusya Federasyonu liderliğinin ilkeli tutumu, bir barbarlığın başka bir barbarlığın temeli, gerekçesi veya hoşgörüsü olarak hizmet edemeyeceğidir. Çocuklar da dahil olmak üzere sivilleri barbarca katleden İsrail ordusunun bugünkü eylemlerinin temeli, Hamaslı teröristlerin İsrailli sivillere yönelik barbarca saldırısı değil. Aynı şekilde İsrail ordusunun barbarca eylemleri de hiçbir yerde Yahudi karşıtı pogromların temeli olamaz.

Mahaçkale havaalanında Batılı istihbarat servislerinin alçakça provokasyonuna karışan kişilerin eylemlerinden kimler zarar gördü? İsrail ordusu mu? ABD liderliğine mi? Hayır, kendi ülkelerine zarar verdiler, başka kimseye zarar vermediler.

Bu durumda, tüm yerel siyasi partilerin, tüm geleneksel inançların ruhani liderlerinin, kardeşlik ve ulusal toplulukların liderlerinin ülkemizin birliğini güçlendirmeye odaklanmaları özellikle önemlidir.

Rus vatandaşlarının Rusya’da düşman aramasına gerek yok. Devletimizin baş düşmanı Demokrat Parti’nin oluşturduğu mevcut ABD yönetimidir.

Cumhuriyetçi Parti temsilcilerinin de dostumuz olmadığını belirtmek isterim; onlar da Demokratlar gibi ne pahasına olursa olsun ABD’nin hakimiyetini korumaya çalışıyorlar. Ancak Cumhuriyetçiler, tıpkı Roma İmparatorluğu’nda tüm eyaletlerin imparatorun dehasına taptığı gibi, yalnızca diğer ülkelerin dolara “tapmasını” istiyor. Demokratlar da Troçkistler gibi dünya sürekli devriminin destekçileridir. ABD’nin tıpkı bir boa yılanı gibi yerkürenin üzerinde sürünmesi, onu yutması ve sindirmesi gerektiğine inanıyorlar. Dolayısıyla ülkemiz için Cumhuriyetçilerin anlayışı Rusya’yı zayıflatmak ve ardından bir tür anlaşmaya varmaktır. Demokratların konsepti Rusya Federasyonu’nu yok etmektir. Onlar iktidarda olduğu sürece ABD başka bir politika izlemeyecektir. Bu güçlü düşmanla yüzleşebilir ve onu ancak 1612’de olduğu gibi ulusal birliği koruyabilirsek yenebiliriz. O gün olduğu kadar bugün de önemlidir.

 

Hoparlör
İsayev Andrey Konstantinoviç
İsayev Andrey Konstantinoviç
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması’ndaki BİRLEŞİK RUSYA hizip başkan yardımcısı
#Isaev
#madde
#Ulusal Birlik Günü
#Devlet Duması
#ER grubu
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/o-sohranenii-narodnogo-edinstva-statya-andreya-isaeva

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.