Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu TURKKON Genel Başkanı Müjdat ÇOBANOĞLU, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.
TURKKON Genel Başkanı Müjdat ÇOBANOĞLU, mesajında şu ifadelere yer verdi;
Tüm insanların dil, din, ırk, cins ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yıl dönümünü kutluyoruz.
Birleşmiş Milletlere üye devletler tarafından imzalanarak insanın en yüce değer olarak görüldüğü anlayışla kaleme alınan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, insanlık tarihinin geçmişten bugüne gelen mücadelesi ve arayışları neticesinde oluşturulup, tüm insanların ortak güvencesi olarak kabul görmüştür. İnsan haklarının bir nevi anayasası statüsüne ulaşmıştır.
İnsan olmanın verdiği sorumlulukla dünyanın dört bir tarafında ortaya çıkan her türlü feryadı duymaya mecburuz. Her insanın onurlu bir hayatı hak ettiği inancıyla başkalarının acısını yüreğimizde hissedebilmeliyiz.
Uluslararası milletlerin iş birliğiyle dünyanın her köşesinde dil, din, ırk ve renk fark etmeksizin istisnasız her insanın, haklarının korunduğu insan olma şerefine layık bir dünya düzeni umuduyla 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Konya’da “Öfkeye Fren, Nezakete Yol Ver” Etkinliği Düzenlendi
Волонтёры «Единой России» помогают устранять последствия наводнения в Веденском районе Чечни
Birleşik Rusya’nın desteğiyle, Omsk Bölgesi’nin Maryanovsky İlçesi’nde yeni bir doğalgaz dağıtım boru hattı hizmete girdi
Birleşik Rusya gönüllü örgütünün karargahı Perm bölgesinde açıldı
TESHİDER GENEL BAŞKANI OSMAN GÜLAÇTI`DAN 10 NİSAN POLİS HAFTASI MESAJI
MEHMET TÜRKİ GÜNDOĞAN `DAN 10 NİSAN POLİS HAFTASI MESAJI