Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

TURAN TEŞKİLATI GENEL BAŞKANI NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN 10 KASIM MESAJI

TURAN TEŞKİLATI GENEL BAŞKANI NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN 10 KASIM MESAJI
REKLAM ALANI
08.11.2022
A+
A-

TURAN TEŞKİLATI GENEL BAŞKANI NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN 10 KASIM MESAJI

Turan Teşkilatı Genel Başkanı 26 Safires Group Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Yürüksoy, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Turan Teşkilatı Genel Başkanı Neslihan Yürüksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Askeri önderliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki siyasi liderlik vasfıyla dünya tarihine damga vuran ender şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle andıklarını belirtti.

” 10 Kasım 1938 günü ebedi âleme irtihal eden Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 84. vefat yıldönümünde milletçe bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd etmekteyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20’nci yüzyılın başlarında Milletimizin karşı karşıya kaldığı zor günlerde, Trablusgarp’ta, Çanakkale Savaşları’nda, Kafkas Cephesinde, Suriye-Filistin Cephesinde gösterdiği eşsiz dirayet ve mücadele azmi ile milletimizin umudunu ayakta tutmuştur. Anadolu’nun dünyanın egemen sömürgeci güçleri tarafından dört bir tarafından işgale kalkışıldığı karanlık günlerde, 19 Mayıs 1919’da çıktığı Samsun’dan sonra gittiği Amasya’da yayınladığı bildiride “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” ifadesiyle kurtuluşun esasının milletin iradesi olduğunu vurgulamıştır.

O “Egemenlik Kayıtsız ve Şartsız Milletindir” derken, en büyük eseri olan Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanet ederken Necip Türk Milletinin azmine, cesaretine, inancına ve kararlılığına olan sonsuz güvenini ifade etmiştir. Kurtuluş Savaşımız sırasında gösterdiği üstün askeri önderlik ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki siyasi liderlik vasfıyla dünya tarihine damga vuran ender şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletinin kalbinde ve hafızasında ebediyen müstesna bir yer edinmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bin bir mihnet içerisinde kazandığı zaferler neticesinde kurduğu ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini ilelebet bağımsız olarak yaşatmak ve yüceltmek için azimle yılmadan mücadele etmek, Atatürk’e ve aziz vatan uğrunda canlarını seve seve feda eden şehitlerimize karşı vazgeçilmez borcumuzdur. O büyük liderin fikir ve eserlerinden aldığımız ilham, ülkemizi muasır medeniyetler düzeyine ulaştırma hedefi uğrundaki mücadelemizde bizlere daimi rehber olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor, O’na, Kahraman Silah Arkadaşlarına, Aziz Şehitlerimize ve ebediyete göç eden Şanlı Gazilerimize Cenab-ı Hak’tan (c.c.) sonsuz rahmet diliyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI