Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, mesajında şu ifadelere yer verdi;
Toplumumuzun bir parçası olan engelli vatandaşlarımız için 3 Aralık tarihi, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiş ve bugün de hayata engelli bireylerin penceresinden bakmak, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık yaratmak amaçlanmıştır.
Engellilik, yalnızca engelli fertleri ve onların ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Bu anlamda devletimiz, son yıllarda engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir.
Önlerine çekilen engeller ortadan kaldırıldıkça spordan eğitime, sanattan siyasete kadar, hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azimleri her türlü takdiri hak etmektedir.
Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, bu günün toplumsal duyarlılığımıza ivme kazandırmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Tacikistan Cumhuriyeti’nin 2003 Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi’nin Uygulanmasına ve UNESCO Temsili Listesi’nde Yer Alan Unsurların Güncel Durumuna İlişkin Periyodik Raporunun Kabulü
TURAN BİRLİKLERİ TEŞKİLATI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET SALİH CAN`DAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
Birleşik Rusya, Primorsky Krayı’nda düzenlenen voleybol turnuvasına destek verdi
TÜSİKON BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE ‘DEN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
Birleşik Rusya ve Özel Askeri ve Terörle Mücadele Harekatı Gazileri Vakfı, Özel Askeri Kuvvetler savaşçılarına silah bağışında bulundu
Dışişleri Bakanı’nın 32. AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katılımı