Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

TARIM HERŞEYDİR

TARIM HERŞEYDİR
REKLAM ALANI
14.05.2021
A+
A-

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yüksel, Son zamanlarda dünyanın içinde bulunduğu pandemi insanoğluna bir kez daha gösterdi ki,

TARIM HERŞEYDİR.
Tarım bir ülkenin ekonomik, sosyal ve sağlık yönünden gelişmesi yönünde çok önemli görevler üstlendiğini unutmamalıyız.

Tarım; ülke nüfusunun beslenmesi, milli gelire ve istihdama verdiği katkısı, sanayi sektörünün hammadde ihtiyacını karşılaması, sanayiye sermaye sağlaması, ihracata doğrudan ve dolaylı katkısıyla vazgeçilmez bir sektördür.

M. Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir” vizyonunu maalesef hala anlayamadık, birde tüm dünya tarafından en iyi bilim insanları arasında olarak kabul edilen “Einstein”’in da bir sözünü hatırlatalım istedik. “Tarımı ihmal eden ülke, intihar ediyor demektir.” Belki bilime daha fazla inanırsınız.

Dünya tarihinin kabul ettiği bu büyük liderlerin, bu büyük sözleri sadece bir kelam olsun diye söylemediğini anladığımız gün artık çok geç olmasından korkuyoruz.

Bu içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde, sağlığın ne kadar önemli olduğunu, özgürlüğün ne kadar kıymetli olduğunu, sevdiklerimizle bir arada yan yana olmanın, annelerimize, babalarımız, çocuklarımıza, sevdiklerimizle sarılmanın ne kadar güzel bir duygu olduğunu anladık sanıyorum.

Birde Ya Çiftçi, Çiftçilik, Tarım Yok Olursa, Neler Olur?
Çiftçi yoksa tarım yok, tarım yoksa gıda yok, gıda yoksa süpermarket yok, pazar yok, sağlık yok, ekonomi yok, milli güvenlik yok, gelecek yok…

İnsanoğlu; her ne kadar gelişmiş, zengin, medeni ve ileri teknoloji sahibi bir ülke olursa olunsun, en nihayetinde temel ihtiyaçları aynıdır. “Beslenme, Barınma ve Hukuk”

En Temelde Ülke Politikaları: Bilime ve modern teknolojilere dayalı olarak; toplumun sağlıklı beslenmesini, gereksinimlerini yeterli nicelik ve nitelikte karşılayabilen, biyolojik çeşitliliğini koruyan ve toplumsal yarara dönüştürebilen, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan sürdürülebilir, verimliliği artan tarım ve tarımsal sanayinin de katkısıyla, uluslararası alanda rekabet edebilen gelişmiş bir ülke hedeflemektedir.

Bir ülkenin bağımsız bir ülke olarak hayatta kalabilmesi için belirlediği bu hedeflere ulaşmak için, gece ve gündüz, sıcak ve soğukta, toz ve yağmur altında durmaksızın, belirsizlikler ve riskin en yüksek olduğu doğa koşullarında; Toplumuz için gıda üretmeye çalışan, her biri aslında gizli kahramanlarımız olan çiftçilerimizdir. Çiftçiye, tarıma sahip çıkmak, bir toplumun MİLLİ GÜVENLİK meselesidir.
Bu sözlerle tüm dünya çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutlar, onları saygı, sevgi ve minnetle selamlıyoruz.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Açıklama yok.

REKLAM ALANI