Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, her yıl özel bir ismin anısına verilecek

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, her yıl özel bir ismin anısına verilecek
REKLAM ALANI
15.03.2021
A+
A-

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, her yıl özel bir ismin anısına verilecek Özel Ödül ile fark yaratacak. Yarışmanın ilk yılındaki Özel Ödül, Yunus Emre anısına verilecek.

Kültür sanat alanında pek çok önemli etkinliği hayata geçiren Sultanbeyli Belediyesi tarafından 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması başvuruları 8 Mart’ta başladı. Yurtiçi ve yurt dışından katılımların alınmaya başlandığı yarışmanın ilk yılında, dereceye girerek ödüllendirilecek ilk üç filmin yanı sıra, bir filme de 10.000 TL değerinde Özel Ödül verilecek.

Kısa film alanında nitelikli yapımların artması, sinemacıların desteklenmesi ve yeni yeteneklerin cesaretlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, toplumsal hafızada iz bırakmış özel bir ismin anısına verilecek ödül ile farkındalık yaratacak. Yarışmanın ilk yılında verilecek özel ödül, vefatının 700. yıldönümü sebebiyle UNESCO tarafından kabul edilen Yunus Emre ve Türkçe Yılı kapsamında, Anadolu’da Türkçe şiirin öncülüğünü yapan, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre anısına verilecek.

Yetmiş İki Millete Tek Gözle Bakmaya Çağıran Bir Değer: Yunus Emre

Türk dili ve medeniyetinin önemli isimlerinden biri olan Yunus Emre, Sultanbeyli Uluslararası Film Yarışması’nın bu yılki Özel Ödül’üne ismini verecek. Şiirlerinde insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik ve barış kavramlarını en duru Türkçe ile işlemiş ve bu şiirlerle din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa seslenen Yunus Emre’nin hoşgörüsü, yarışmanın ilk yılında en saf haliyle hissedilecek. “Yetmiş iki millete bir göz ile bakmak” ilkesi ve evrensel insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesiyle dünya hümanizmine katkılar sağlayarak insanları ortak değerler etrafında birleştiren, çağının çok ötesinde bir şair olan Yunus Emre’nin hoşgörüsü tüm kısa filmcilere kapılarını açacak. Dünyaya ortak bir değer olarak takdim edilmesi ve tekrar hatırlanması maksadıyla Yunus Emre’nin mirası olan Türkçe’nin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması amacıyla da verilecek ödül, hoşgörü tohumları ekecek.

Yunus Emre Hoşgörüsü Özel Seçki ve Söyleşilerle Yaşayacak

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın ilk yılında Yunus Emre anısına verilecek Özel Ödül’ün yanı sıra, Yunus Emre’nin hoşgörü, barış, kardeşlik ve sevgi temalarını işleyen filmlerden oluşan bir seçki de sinemaseverle buluşacak. Yunus Emre, bunun yanı sıra yarışma süresince önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşecek çeşitli söyleşi ve etkinliklerle de yeniden hatırlanacak.

Son Başvuru Tarihi: 30 Nisan 2021

Sinemaseverlere film gösterimleri, yönetmenlerle söyleşiler, etkinlikler ve eğitimlerle dolu iki gün yaşatacak Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın başvuruları https://www.sultanbeylikisafilm.com/ adresinden yapılabilir.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI