Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Soyer: Boş durmuyoruz, “mış” gibi yapmıyoruz

Soyer: Boş durmuyoruz, “mış” gibi yapmıyoruz
REKLAM ALANI
25.05.2021
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ilk oturumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde yapıldı. Kentte son dönemde artan trafik yoğunluğu ile ilgili konuşan Başkan Soyer, “Türkiye’de hükümetin bir metre metro tüneli olmayan tek kent İzmir. Halkapınar-Otogar Metrosu, 8 yıldır yatırım planında. Onayı verildi, 8 yıldır iz bedeli ile geçiliyor. İzmirli bunu takdir ediyor. Biz üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Hiç boş durmuyoruz, asla -mış gibi yapmıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde yapıldı. Toplantı, Nisan ayında hayatını kaybeden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un anılmasıyla başladı. İzmir trafiğinde son dönemde yaşanan yoğunlukla hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer “3 misli bir artış var, muazzam bir artış. Covidi biz getirmedik. Biz dedik ki covid sırasında toplu ulaşım araçlarını kullanmayın. İnsanlar özel araçlarla çıkmaya başladılar trafiğe. Rakamların bu kadar büyük olması gerçekten altyapıyı, dünyanın neresinde olursa olsun zorlar. Bunun siyasi sorumluluğu elbette bizde. Ama bunda birilerinin daha siyasi sorumluluğu var diye düşünüyorum. Türkiye’de hükümetin bir metre metro tüneli olmayan tek kent İzmir. Halkapınar – Otogar Metrosu, 8 yıldır yatırım planında. Onayı verildi, 8 yıldır iz bedeli ile geçiliyor. Bunun bir siyasi sorumluluğu yok mu? Elbette var, İzmirli bunu takdir ediyor. Biz üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Hiç boş durmuyoruz, asla ‘-mış’ gibi yapmıyoruz. Altgeçitlerle, üstgeçitlerle ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Altın dokunuşlarımız devam edecek. Elbette çok ciddi bir sorun var, trafik sorunu var bu şehirde. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm bu koşullara rağmen bunu çözme gücüne sahiptir. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çok titiz incelenmeli
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüksek miktarda tehlikeli atık içeriğiyle basında adı geçen Brezilya’ya ait dev NAe São Paulo uçak gemisi hakkında açıklama yaptı. Soyer, “Hem Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) hem Tabip Odası’nın açıklamalarını takip ettim. TMMOB da Tabip Odamız da gerçekten yurtsever, milliyetçi ve bu memleketin menfaatleri için görev yapan meslek insanlarının bir arada olduğu yapılar. Aynı zamanda çok ciddi bilimsel, akademik çalışmaları da takip eden insanlar. Her konuda anlaşamıyor olsak da onlara sonsuz saygımız var. TMMOB’un oda başkanları ve yöneticileri ile Tabip Odamız’la, Baromuz’la sıkı istişare içinde olmaya devam ediyoruz. Onlardan aldığımız bilgiler var. Görüyorum ki meclis üyesi arkadaşlarım da ciddi takip yapıyorlar. Bu konuyu gündemimizde tutarak çok titiz bir biçimde takip etmemiz gerektiğine inanıyorum. Keşke söylediğiniz gibi olsaydı, Türkiye birtakım atıklar için çöplük olmasaydı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Aktepe-Emrez’de bir ‘Duran Adam’ eylemi başlattı. Bizim nükleer üretim tesisimiz yok ama nükleer atığımız var. Bu topraklarda bunu yaşıyoruz. Nükleer enerji üretmiyoruz ama nükleer atığa ev sahipliği yapıyoruz. Maalesef bunlar yaşanıyor. Çok hassas, titiz olmamız lazım. Benzer bir felaketle baş başa kalmamamız lazım. Bu gemide 600 tondan fazla asbest olduğu söyleniyor, bırakın nükleer atığı. Bu bile çok titiz incelenmesi gereken bir mesele. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Altay ve Altınordu’ya başarılar diledi
Başkan Soyer, Çarşamba günü Süper Lig’e yükselmek için karşı karşıya gelecek iki İzmir takımı Altay ve Altınordu’ya maç öncesinde şans diledi. Soyer, “Altay ve Altınordu takımlarımız bize büyük sevinç yaşattılar. Çarşamba günü hepimiz hem Altaylı hem Altınordulu olarak büyük bir sevinç yaşayacağız. Sonuçta İzmir kazanacak. Bir takımımız daha Süper Lig’e çıkmış olacak. Her iki takımımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak:https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/soyer-bos-durmuyoruz-mis-gibi-yapmiyoruz/45043/156

REKLAM ALANI