Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

SALİM ERDOĞAN`DAN EĞİTİM ÖĞRETİM BİRİNCİ YARIYIL TATİL MESAJI

SALİM ERDOĞAN`DAN EĞİTİM ÖĞRETİM BİRİNCİ YARIYIL TATİL MESAJI
REKLAM ALANI
19.01.2024
A+
A-

SALİM ERDOĞAN`DAN EĞİTİM ÖĞRETİM BİRİNCİ YARIYIL TATİL MESAJI

Hesa Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Turan Devletleri Teşkilatı Niğde İl Başkanı Niğdeli İş İnsanı Salim Erdoğan, 2023-2024 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesiyle mesaj yayınladı.

Turan Devletleri Teşkilatı Niğde İl Başkanı Salim Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“2023 – 2024 eğitim öğretim döneminin birinci yarıyılını huzur içinde ve başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor çocuklarımızın başarılı ve mutlu olmaları için gecesini gündüzüne katan eğitim camiamıza ve duyarlı velilerimize teşekkür ediyorum.

Eğitim sabır isteyen, uzun soluklu ve karşılığı zamanla alınan bir süreçtir. Bu sürecin her aşaması çok önemlidir. Ancak insanın gelişimi dönem dönem dalgalı bir seyir izler. Bu dalgalanmalar, zaman zaman umulan sonuçların alınamaması asla çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin geleceğe olan inancını kırmamalıdır. Zira her bireyin kendini keşfetme, yeteneklerini ve birikimlerini kullanabilme yaşı farklıdır. Sabırla o yaşın gelmesini beklemek gerekir. Sağlam kültürel derinliğimiz, aile yapımız, milli ve manevi değerlerimizin verdiği güç her çocuğumuza olağanüstü özellikler katacaktır. Eğitiminin görevi fikri hür, vicdanı hür; akıl ve bilimin ışığında çağı yakalayabilen hatta çağın ötesinde fikir ve ideallere sahip, kendi değerleriyle mücehhez bir nesil yetiştirmektir. Böyle bir neslin yetişmesi için gerekli tarihi birikime, kültür ve değerler zenginliğine fazlasıyla sahibiz. Bu bilinçle her bir çocuğumuzun paha biçilemez kıymette olduğunu görerek eğitim faaliyetlerimize devam etmeliyiz.

Eğitim sadece eğitimcilerin omzuna yüklenemeyecek kadar büyük ve ağır bir sorumluluktur. Dolayısıyla en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın yetişmesi için öğretmenler dışında velilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan önce başlayan ve 100 yıldır seferberlik halinde devam eden eğitim faaliyetleri çok hassas ve hayatidir.

İki haftalık ara tatilde çocuklarımızın dinlemeye ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. Daha verimli ve etkili bir ikinci dönem geçirebilmeleri için sağlık ve huzurla dinlenmeleri elzemdir. Bunu düşünerek çocuklarımıza günlük sorumlulukları dışında görevler yüklemeyi iki haftalığına erteleyelim. Unutmayalım ki eğitim ancak mutlu olunca sonuç alınan bir süreçtir.

Tabi ki dinlenmeye en çok ihtiyacı olan topluluk öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik hiçbir mesleğe benzemeyen hatta meslekten öte bir yaşam biçimidir. Birinci yarıyılda fedakârca emek veren değerli öğretmenlerimize de sağlıklı ve mutlu bir tatil diliyorum.

Türkiye Cumhuriyetinin en önemli konusu daima eğitimdir. 100 yıldır olduğu gibi bundan sonra da önceliğimiz eğitime destek olmak olacaktır. Bütün eğitimcilere ve sevgili öğrencilerimize sağlıklı, mutlu tatiller diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

ABDULLAH YİĞİT- ANKARA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.