Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

“Rogun” hidroelektrik santralini ziyaret edin ve ST-4 acil durum kapılarının inşasındaki inşaat işlerinin ilerleyişini öğrenin

“Rogun” hidroelektrik santralini ziyaret edin ve ST-4 acil durum kapılarının inşasındaki inşaat işlerinin ilerleyişini öğrenin
REKLAM ALANI
12.08.2023
A+
A-

 

 

 

“Rogun” hidroelektrik santralini ziyaret edin ve ST-4 acil durum kapılarının inşasındaki inşaat işlerinin ilerleyişini öğrenin

2023 , Rogun şehri

 

 

 

9 Ağustos’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon ve ülkenin Başbakanı Kahir Rasulzoda, 9 Ağustos’ta “Rogun” hidroelektrik santralini ziyaret etti. inşaat işlerinin ilerleyişini tanımak için.

 

 

İlk olarak, Ulusun Saygıdeğer Lideri Emomali Rahmon, acil durum kapılarının inşası-dördüncü kat inşaat tünelinin onarımındaki inşaat işlerinin ilerleyişi hakkında bilgi aldı.

Dördüncü kat acil-onarım kapıları binası deniz seviyesinden 1088 metre yükseklikte olup, uzunluğu 79,4 metredir. Bu şantiyede 30 kişi iki vardiya halinde çalışmakta, sementasyon, demir-çelik montaj ve montajı, kaynak işlerini zamanında ve yüksek kalitede yapmaktadır.

Ülke Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’a, acil durum kapılarının inşasında betonlama işlerinin – dördüncü kat inşaat tünelinin onarımının şu ana kadar yüzde 95’inin tamamlandığı bilgisi verildi. 25 bin 209 metreküp beton işleri tamamlandı.

2018 yılında dördüncü katın yapım tüneli çalışmalarına başlandı. Çıkış hariç tünel 1770 metre uzunluğunda ve 15 metre çapındadır. Dördüncü kat inşaat tünelinin su taşıma kapasitesi saniyede 3500 metreküptür.

1150 ton çelik montaj ve montajı ve 112 ton hidromekanik teçhizat montajı işleri tamamlanmıştır.

Bu tesisin inşaat ve montaj işleri, açık anonim şirket “Tojikgidromontazh” yüklenicisi tarafından yürütülmektedir.

Şu anda demir çelik kaplama işleri tamamen tamamlandı.

Acil çıkış kapıları odası ve dördüncü katın ana inşaat tünelinde de iki vardiya halinde uzmanların katılımıyla plana göre inşaat çalışmaları yürütülmekte ve bu şantiyenin inşaatçıları günden güne yaklaşmaktadır. dördüncü katın inşaat tünelindeki çalışmaların son aşaması.

 

 

 

Milletin muhterem lideri Emomali Rahmon, acil durum kapılarının inşası-dördüncü kat inşaat tünelinin onarımındaki çalışmaların ilerleyişinden haberdar olurken, yetkililer ve uzmanlarla samimi sohbetlerde bulunarak, dikkatlerini şu konuya çekti: çimentolama işlerinin hızlandırılması ve hidromekanik ekipman montajı.

 

 

 

Ülkenin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, “Rogun” hidroelektrik santralindeki dördüncü katın inşaat tünelinin “Yonakhsh” sahasındaki inşaat çalışmalarını ziyaret etti.

Plan kapsamında dördüncü kat inşaat tüneli “Yonakhsh” arıza alanında uzmanların ekipman ve uzmanlığı ile çelik montaj ve montajı ile donatı ve betonlama işleri yapılmıştır. endüstri standartlarının gerekliliklerine uygundur.

Projeye göre şantiyedeki demir cevheri miktarı 1090 ton. Mühendis ve işçiler belirlenen süre içerisinde çelik montajı, donatı ve kaynak işlerini gerçekleştirdiler. Artık kaynak ve çimentolama işleri de yüksek bir hızla yapılıyor.

 

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti’ndeki en büyük hidroelektrik tesislerinden biri olarak kabul edilen “Rogun” hidroelektrik santrali, gelecekte ülke ekonomisinin tüm önemli sektörlerinin gelişmesini ve büyümesini sağlayacaktır.

Ziyarette, ülkenin muhterem Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, bugüne kadar tamamlanan işlerin süreci ve dördüncü kat inşaat tünelinin çatallanma alanında devam eden mekanik ve güçlendirme ekipmanları montajı hakkında bilgi aldı.

 

 

 

Faaliyetin doğru uygulanması sonucunda işçiler, plan kapsamındaki beton iş hacmi 89 bin 770 metreküpü tamamlamayı başardı. Bugüne kadar yapılan beton işlerinin hacmi 35 bin 569 metreküp.

Halihazırda güçlendirme çalışmaları, tünelin duvar ve çatısının betonlanması, ankraj montajı ve çimentolama işleri iş planına göre devam etmektedir. Dördüncü kat inşaat tüneli ve bu tünelin çatallanmasının “Yonakhsh” arıza mahallinde inşaat, montaj ve projelendirme işlerinin açık anonim şirket Lot 3’ün müteahhidi tarafından yapıldığı bilgisi verildi. Tojikhidroelektromontaj”.

Ulusun saygıdeğer lideri Emomali Rahmon, dördüncü katmanın inşaat tünelinin acil durum-deneysel kapılarının inşasında yürütülen çalışmaları, “Yonakhsh” arızasının olduğu yeri ve bahsedilen çatallanmayı tanırken tünel, yapıdaki kalan işlerin zamanında ve yapım gerekliliklerine uygun olarak yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Tacikistan’ın en büyük hidroelektrik santrali olan “Rogun” hidroelektrik santrali, yetkililere özel talimat ve talimat verdi.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31189?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.