Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Osman Güvenir, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hayatını konu alan “Zirvedeki Adam-Özgürlük ve Demokrasi Bekçisi” adlı kitabını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim etti

Osman Güvenir, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hayatını konu alan “Zirvedeki Adam-Özgürlük ve Demokrasi Bekçisi” adlı kitabını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim etti
REKLAM ALANI
16.04.2022
A+
A-

Osman Güvenir, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hayatını konu alan “Zirvedeki Adam-Özgürlük ve Demokrasi Bekçisi” adlı kitabını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim etti

 

 

 

Gazeteci-yazar ve dramaturg Osman Güvenir, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hayatını, siyasal ve sosyal yaşanmışlıklarını konu alan kitabını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim etti.

Osman Güvenir, şu ifadelere yer verdi:
“Yaklaşık bir buçuk yıldan beri üzerinde titizlikle çalıştığım ve pek çok belgelerle besleyerek Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hayatını tarihe mal etmek adına yazmış olduğum ‘ERSİN TATAR-ZİRVEDEKİ ADAM’ adlı kitabımı kaleme alırken; hep onun çocukluk yılları, acıları, sevinçleri ve mutlulukla mutsuzlukları geçti aklımdan. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hayat hikâyesi, esasında Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş okulundan mezun bir siyasetçi yapısı ve anlayışına dayanan bir hikâyedir.

Onun şahsında bir liderlik vasfı olduğu kanaatine vardım ve bu kitabı, yarım kalan bir tarihin tamamlayıcı özellik taşıması açısından değerlendirerek kaleme aldım. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, gerek Dr. Küçük ile gerekse Rauf R. Denktaş’la geçen zamanlarında, çocukluk yıllarından geldiği bugünkü uzun yol ve mücadelenin sonundaki başarı grafiği hayli ilginç; yeni nesillere ve tarihe ışık tutma açısından da önemlidir.
Roman tadındaki bu son biyografik kitabımın, bütün okurlarıma ve araştırmacılara bir kaynak teşkil edeceğini umuyorum.”
Osman Güvenir’in Kıbrıs Türk edebiyatına kazandırdığı üç romanı, üç öykü kitabı, üç şiir kitabı, Dr. Küçük ile Rauf R. Denktaş hakkında yayınladığı sosyal, siyasal ve biyografik kitapları yanında; Ekrem Yeşilada’nın müzik hayatını belgelediği eseri, Ankara Devlet Tiyatroları repertuvarına alınmış tiyatro eserleri, yeni nesillere ışık tutmaktadır. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı konu alan bu kitap da aynı amaca ve aynı düşünceye hizmet etmektedir.
Osman Güvenir’in bu kitapla birlikte 18’inci kitabı yayınlanmış oldu. Osman Güvenir halen Dr. Fazıl Küçük Vakfı’nın müdürlüğünü ve yönetim kurulu üyeliğini yürütmekte olup bir ay sonra da Halkın Sesi gazetesinin 80’inci kuruluş yılı münasebeti ile yazmış olduğu “80 YILIN HİKÂYESİ” adlı eseri de basın hayatımıza girmiş olacaktır.

“ZİRVEDEKİ ADAM” birçok belgelerle hazırlanıp yayın hayatına giren, 612 sayfalık bir kitap olup renkli-renksiz resimler ihtiva etmesi de ayrı bir özelliğidir.
Kitabın editörlüğünü, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Çağın Zort yapmıştır.

 

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/osman-guvenir-cumhurbaskani-ersin-tatarin-hayatini-konu-alan-zirvedeki-adam-ozgurluk-9667

 

 

REKLAM ALANI