Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Orta Asya Devlet Başkanlarının Federal Almanya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile toplantısına katılım

Orta Asya Devlet Başkanlarının Federal Almanya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile toplantısına katılım
REKLAM ALANI
01.10.2023
A+
A-

 

 

Orta Asya Devlet Başkanlarının Federal Almanya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile toplantısına katılım

.2023 , Almanya

 

 

 

29 Eylül’de, ulusal barış ve birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Berlin’de düzenlenen ilk devlet başkanları toplantısına katıldı ve konuşma yaptı. Orta Asya ve Almanya” Orta Asya devlet başkanlarının Federal Almanya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmesi sırasında.

 

 

Toplantıda tarafların bölgesel işbirliği konuları ve “Orta Asya ve Federal Almanya Cumhuriyeti” konferansının gündemi görüşüldü.

Ülkenin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, ev sahibi ülkenin liderlerinin sıcak karşılamasından ve tanışma fırsatından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıda taraflar, ticaret ve ekonomi alanlarında bölgesel ve ikili ilişkilerin genişletilmesi, mal ciro hacminin artırılması, tarım ürünleri ihracatı ve bölgelerarası işbirliğinin geliştirilmesi konularını ele aldı.

Aynı zamanda sanayi, su ve enerji, ulaştırma, iletişim ve turizm gibi çeşitli sektörlerde yatırım yönünde bölgesel işbirliğinin etkinleştirilmesinin gerekli olduğu değerlendirildi.

Güvenlik işbirliği konularının tartışılması sırasında Afganistan’daki durum da dahil olmak üzere artan tehdit ve tehlikeler konusuna dikkat çekildi.

 

 

Devlet Başkanı ayrıca ülkenin mevcut fırsat ve kapasitelerinin yanı sıra karşılıklı yarar sağlayan öncelikli alanlara da vurgu yaptı.

Görüşmenin sonunda ülkenin Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Federal Almanya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i kendileri için uygun bir zamanda resmi bir ziyaret için Tacikistan’a davet etti.

Konuyla ilgili materyaller:
Tacikistan ile Almanya arasındaki en üst düzeydeki ilişkilere ilişkin diğer materyaller
FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31551?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.