Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Muharrem Karabacak; TESK Genel Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Muharrem Karabacak; TESK Genel Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
REKLAM ALANI

Muharrem Karabacak; TESK Genel Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Kurulunda başkanlığa adaylığını açıkladı.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Tantavi Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Eylül ayında yapılacak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Kurulunda başkanlığa aday olduğunu duyurdu.
Başkan Karabacak, açıklamasında şunları kaydetti:
“Söze ne hacet… Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz diyerek başlamıştık Genel Kurul toplantımıza. Bugün de burada sözlerime başlarken Konya ve ülke sevdası için esnaf ve sanatkârlarımıza, oda başkanlarımıza, kurul üyelerimize şahsıma ve ekibimize göstermiş oldukları yüksek teveccühlerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.
“PANDEMİ DÖNEMİ ZOR VE ÇETİN GEÇTİ”
Öylesine farklı bir döneme hep birlikte şahitlik ettik ki… Pandemi dönemi zor ve çetin geçti. Bu süre zarfında odalarımızın ve çok değerli Esnaf ve Sanatkarlarımızın her daim yanında olduk. Hiçbir zaman yalnız bırakmadık. 7/24 esasıyla hep birlikte dertlendik, sevdamıza doğru yol aldık. Yapmış olduğumuz istişare toplantılarıyla çözümler bulduk, yerelde ve genelde isminden söz edilir bir birlik oluşturduk; fiziki ortamlar, online işlemler, mesleki yeterlilikler, ahilik ve birçok eserler… Ortaya koyduğumuz iletişim diliyle Esnaf ve Sanatkarlarımızın güçlü ve gür sesi olduk. Tüm Türkiye’de Odalarımızın Seçimli Olağan Genel Kurulları 1 Ocak itibariyle başlamış, 30 Mart itibariyle de son bularak Odalarımızın Başkan ve Yönetim Kademeleri yeniden şekillenmiş oldu. Biz de 08 Ocak tarihinde kendi odamız olan Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odamızın Genel Kurulunda yüksek bir teveccühle emaneti yeniden teslim almış olduk.
01 Mayıs tarihinde ise ülke genelinde 82 birliğimizin Seçimli Olağan Genel Kurulları başlamış olup 30 Mayıs takvimi içerisinde de son bularak birlik yapılanmalarımız tamamlanmış olacak.
Gurur ve onurla neferliğini yapmakta olduğumuz Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimizin Genel Kurulunu da hatırlayacağınız üzere 08 Mayıs 2022 tarihinde yoğun katılım ve yüksek teveccühle tamamlayarak emaneti yine yeniden Bismillah diyerek teslim almış olduk.
01 Haziran’da başlayıp 30 Haziran’da Ankara’da yapılacak olan 13 İhtisas Federasyonumuzun Olağan Genel Kurullarıyla Odalarımızın, Birliklerimizin ve Federasyonlarımızın yapılanmaları da şekillenmiş olacak.
Ve bu süreç Eylül ayında gerçekleşecek olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonumuzun Seçimli Olağan Genel Kuruluyla tamamlanmış olacak.
Genel Kurullarını tamamlayan çok kıymetli Oda Başkanlarımızı, Kurul Üyelerimizi, Birlik Başkanlarımızı, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyelerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.
“Derdi olmayanın Sevdası olmaz. Derdimiz Esnaf ve Sanatkarımız, Sevdamız Memleket” Bu bilinçle çalıştık, bu bilinçle yol haritamızı oluşturduk.
Esnaf ve Sanatkarlar olarak bizler hayatın her alanında yer almaktayız.
Eğlence, dinlenme, barınma, elektrik, inşaat, gıda, makina, taşıtlar, madeni eşya, ulaştırma, ağaç, kağıt, camdan mamul eşya, bakım, temizlik, sağlık,
deri, giyim, ayakkabı ve alt başlıklar dahil olmak üzere sektörlerimizle üretip istihdam sağlarken, elbette ki çözüm bekleyen sorunlarımız mevcut. Bu sorunları dertlenenler bilir, sevdası olanlar çözer. Odalarımızın, Birliklerimizin, Federasyonlarımızın hizmet ederken yaşadıkları maddi ve manevi zorluklara hep birlikte şahidiz. Bu zorluklarla hizmeti şiar edinmiş olan Başkan ve Kurul Üyelerimize çok teşekkür ediyorum.

Hal böyleyken; 2 milyonu aşkın esnaf ve sanatkarımızı, 3 bin odamızı, 82 Birliğimizi ve 13 Federasyonumuzu çatısı altında barındıran Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonumuzda bir yeniliğe ve dinamizme ihtiyaç olduğu apaçık ortadadır. Deyim yerindeyse Konfederasyonumuzun Özüne yani üzerine kurulduğu Ahilik esaslarına geri dönmesi gerekmektedir. Ahilik bir toplumun ayakta kalabilmesi, gelişmesi ve iyi yönetilebilmesi için gereken tüm unsurları içinde barındıran bir hayat biçimidir. Burada bir sözümüzü hatırlatmak isterim;
Birliğimizin Genel Kurulunda, ‘Bugün burada alacağımız Emanet Bir Fatiha, bir başlangıca Bismillah olacak’ demiştik. Şimdi de, yepyeni bir başlangıç için, sizlerin huzurunda, bu salondan tüm Türkiye’ye ilan ediyorum; Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin bir neferi olarak, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonumuzun Genel Başkanlığına Ekibimizle Birlikte neferler olarak aday olduğumuzu açıklıyorum. Esnaf ve Sanatkarımızın dertleriyle hemhal olmuş bir birey ve kardeşiniz olarak, Konfederasyonumuzun yeniden ayağa kalkması, güçlenmesi, Esnaflarına, Sanatkarlarına, Odalarına, Birliklerine ve Federasyonlarına faydalı bir kurum olması, Ahilik esaslarıyla çalışmalarını sürdürmesi için, Allah’ın izni ile adaylık sürecimize başlamış oluyoruz.
Makamların hepsi gelip geçicidir, asıl makamın ise gelirken değil, giderken gönüllerde bıraktığı iz olduğu bilinciyle bu yola çıkmaya niyet aldık.
Pirimiz Ahi Evran’ın dediği gibi; “Hak ile Sabır Dileyip, Bize Gelen Bizdendir.
İlim, Akıl ve Ahlak ile Çalışıp, Bizi Geçen Bizdendir.”
Mevla yolumuzu açık etsin. Hadi Bismillah”

HABER :BEDRETTİN YALÇIN

REKLAM ALANI