Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Ramazan Bayramı Mesajı
REKLAM ALANI
13.05.2021
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım,

Ramazan Bayramı’nızı en samimi duygularla kutluyorum.

COVID-19 salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı’nı alıştığımız geleneklerden farklı olarak sevdiklerimizden uzakta geçiriyoruz.

2019 yılının son aylarında ortaya çıkan ve etkisini giderek artıran COVID-19 salgını; ailemiz ve sevdiklerimizle karşılıklı etkileşim içerisinde olmanın, sosyalleşmenin, iletişim kurmanın ve paylaşmanın insan hayatında ne kadar önemli ve değerli olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Bu nedenle salgın şartlarının meydana getirdiği bu sıkıntılı zamanları bir an önce atlatabilmek, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı, huzurlu ve mutlu günlere bir an önce ulaşabilmek, sevdiklerimizle birlikte çok daha güzel bayramlar yaşayabilmek için hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu kapsamda salgınla mücadelede alınan tedbirlere azami derecede riayet etmek, hem kendimizin hem de yakınlarımızın sağlığı açısından hayati önemi haizdir.

Şunu özellikle belirtmeliyim ki salgınla mücadelede Tük Silahlı Kuvvetleri, dünya orduları içerisinde en başarılı olan ordulardan biridir. İlk günden itibaren kurumsal ve bireysel önleyici, koruyucu tedbirleri hayata geçirmemiz nedeniyle başta operasyon bölgeleri olmak üzere tüm birlik ve kurumlarımızdaki faaliyetler, salgından etkilenmeden ve hiçbir aksaklığa meydan verilmeden planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.

Bir yandan COVID-19 salgını ile mücadele ederken diğer taraftan da yurt içinde, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde, Kıbrıs’ta, Azerbaycan’da, Libya’da, Doğu Akdeniz’de ve daha birçok coğrafyada, hem ülkemizin hem de dost ve kardeşlerimizin hakkını, hukukunu korumak, bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamak için büyük bir fedakârlık ve kahramanlıkla hiç olmadığı kadar yoğun ve etkin bir şekilde mücadelemizi sürdürmekteyiz.

Bu kapsamda vatan topraklarımızın, mavi vatanımızın, semalarımızın, 84 milyon vatandaşımızın ve bölgemizin güvenliği için başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı “Ölürsem şehit, kalırsam gazi!” anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla mücadele etmekteyiz. Mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Suriye’nin kuzeyindeki harekâtlar ve Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe operasyonları terörü bitirme kararlılığımızın en açık göstergesidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uluslararası ilişkilerde özne haline gelen, etki ve ilgi alanı her geçen gün genişleyen ülkemiz; bölgesinde barış, istikrar, hak, hukuk ve evrensel insani değerler için mücadele ederken maalesef yayılmacı bir anlayışla sürekli saldıran ve saldırmayı savunan İsrail yönetimi de bu bayram gününde Filistinli kardeşlerimize zulme devam etmektedir. Uluslararası hukuku, BM kararlarını hiçe sayan ve orantısız güç kullanarak insanlık suçu işleyen İsrail yönetiminin masum insanlara, sivil hedeflere yönelik saldırıları, ahlaklı ve vicdanlı herkesi derinden yaralamaktadır.

Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bugünlere gelmemizde katkısı olan tüm komutan ve devlet adamlarımızı saygıyla ve şükranla anıyor; aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve Millî Savunma Bakanlığının asker, sivil tüm mensuplarını bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle şu anda karada, denizde ve havada; yurt içinde ve sınır ötesinde, zorlu hava ve arazi şartlarında görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla yürüten kahraman silah ve mesai arkadaşlarımın her birini alınlarından öpüyor, kendilerine kazasız, belasız, hayırlı, başarılı görevler diliyorum.

Tüm mensuplarımızın, emeklilerimizin, kahraman gazilerimizin ve aileleri ile aziz şehitlerimizin değerli aile bireylerinin bayramlarını bir kez daha en içten duygularla kutluyor, kendilerine sağlık ve esenlik temenni ediyorum.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1352021-03737

REKLAM ALANI