Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Romanya Savunma Bakanı Vasile Dincu ile Heyetler Arası Görüşmelere Başkanlık Etti

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Romanya Savunma Bakanı Vasile Dincu ile Heyetler Arası Görüşmelere Başkanlık Etti
REKLAM ALANI
03.06.2022
A+
A-

 

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Romanya Savunma Bakanı Vasile Dincu ile Heyetler Arası Görüşmelere Başkanlık Etti

 

 

Haberin Fotoğrafları
t22.jpg
t23.jpg
t24.jpg
r1.jpg
r2.jpg
r3.jpg
r4.jpg
r5.jpg
r7.jpg
r8.jpg
r9.jpg
r10.jpg
r11.jpg
r12.jpg
r13.jpg
r14.jpg
r15.jpg
r16.jpg
r17.jpg
r18.jpg
r19.jpg
r20.jpg
SNBAKANROMANYA.jpg
t21.jpg
t22.jpg
t23.jpg
t24.jpg
r1.jpg
r2.jpg
r3.jpg

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile resmî ziyaretlerde bulunmak üzere Romanya’nın başkenti Bükreş’e gitti.

İlk olarak Romanya Savunma Bakanlığını ziyaret eden Bakan Akar, askerî törenle karşılandı. Bando tarafından ulusal marşların çalınmasının ardından Bakan Akar, tören birliğini Rumence selamladı.

Törenin ardından baş başa görüşen Bakanlar Akar ve Dincu daha sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Heyetler arası görüşmelerde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Romanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Daniel Petrescu da yer alırken, iki Komutan öncesinde baş başa görüşme gerçekleştirdi.

İkili ve bölgesel konuların yanı sıra askerî eğitim iş birliği ile savunma sanayi konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmelerde Bakan Akar tarafından; Karadeniz güvenliği çerçevesinde bölgesel sahiplik ilkesi, Montrö Sözleşmesi hükümlerine uyum, kıyıdaş devletlerle iş birliği ve askerî gerginliklerin önlenmesinin önemine vurgu yapıldı.

Bakan Akar tarafından ayrıca Rusya ve Ukrayna arasında ateşkesin bir an önce ilanı, gerginliğin azaltılması, insani yardımlar ile diplomatik çabalara devam edilmesinin gerekliliği ifade edildi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki çabalarına dikkat çekildi.

Görüşmelerin ardından Bakanlık Şeref Defteri’ni de imzalayan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Resmî görüşmeler yapmak üzere Romanya’da bulunmaktan ve Romanya Savunma Bakanlığını ziyaret etmekten büyük memnuniyet duydum. Türkiye ve Romanya arasında kökleri tarihe dayanan stratejik seviyede güçlü, siyasi, ekonomik ve kültürel bağlar bulunmaktadır.

Küresel ve bölgesel düzeyde belirsizlik, risk, tehdit ve tehlikelerin arttığı bir dönemde dost ve kardeş müttefikimiz Romanya ile aramızdaki askerî eğitim iş birliği alanındaki dayanışma çok daha önemli hâle gelmiştir. İlişkilerimizin ve iş birliğimizin önümüzdeki dönemde başta savunma ve güvenlik olmak üzere hemen her alanda çok daha ileri seviyelere ulaşacağına inanıyorum.”

Romanya Savunma Bakanı Dincu’ya da gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Akar, “Kahramanlar Günü dolayısıyla da Romanya’nın ve Rumen halkının egemenlik ve bağımsızlığı için hayatını feda eden tüm Rumen kahramanlarını saygıyla anıyorum.” ifadesini kullandı.

MSB

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/262022-24430

 

 

 

REKLAM ALANI