Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

MEHMET TAŞ `DAN “24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI” MESAJI

MEHMET TAŞ `DAN “24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI” MESAJI
REKLAM ALANI
22.07.2022
A+
A-

MEHMET TAŞ `DAN “24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI” MESAJI

Profesyonel Gayrimenkul İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü Siyasetçi Hayır Sever İş Adamı Mehmet Taş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Profesyonel Gayrimenkul İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş, mesajında şu ifadelere yer verdi: 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Öncelikle bu mesleğe emek veren, kalemini doğruluktan ayırmayan tüm basın mensuplarının gününü kutluyorum.

Ülkemizde ve dünyadaki gelişmelere dair gerçek, doğru ve güvenilir bilgiler içeren haberlere ulaşılmasını temin etmek demokrasinin en temel unsurlarından biridir. Çok sesli, etkin ve özgür bir medya ortamının varlığı demokratik kültürün ayrılmaz parçasıdır.

Haber alma hakkının korunması, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, her fikrin dile getirilmesi ve geniş kitlelere ulaştırılması noktasında, her türlü zorlu şartta fedakârca görev yapan basın çalışanlarına büyük görevler düşmektedir. Günümüzde her türlü dezenformasyon ve yalan haber kolaylıkla yayılabilmekte ve geniş kitleler tarafından doğruymuş gibi kabul edilebilmektedir. İşte bu nokta da ilkeli ve objektif bir bakış açısıyla mesleğini icra eden basın çalışanlarımızın sorumluluğu büyüktür.

Böylesine zor ve sorumluluk gerektiren görevi yapan basın mensuplarımızın daha özgür ve daha güvenli çalışma koşullarında emeklerinin karşılığını alarak çalışabilmeleri, her türlü sıkıntılarının çözüme kavuşması ve özellikle yerel basında çalışanların da ulusal basında çalışanlar ile aynı şartlara sahip olması en büyük temennimdir.

Vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak için her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle çalışan basın mensuplarımıza görevlerinde ve çalışmalarında kolaylıklar diliyor, Tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI