Konya ile Üsküp Arasında Kardeş Şehir Ön Protokolü İmzalandı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Üsküp Büyükşehir Belediye Başkanı Danela Arsovska, iki şehir arasında kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi için ön protokol imzaladı. Üsküp Belediyesi, Başkanlığını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yaptığı Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne de üye oldu. Başkan Altay, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olarak özellikle bölge coğrafyasıyla yakın çalışıyoruz. Bundan sonra şehirlerimiz arasındaki ilişkilerin daha çok güçleneceğine inanıyorum.” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Makedonya’nın başkenti Üsküp arasında kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi için ön protokol imzalandı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Üsküp Büyükşehir Belediye Başkanı Danela Arsovska arasında imzalanan ön protokol ile her alanda işbirliğinin artırılması öngörülüyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Üsküp gibi tarihi bir şehir olduğunu hatırlatarak, “Üsküp ile ilişkilerimizi üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olarak özellikle bölge coğrafyasıyla yakın çalışıyoruz. Bundan sonra şehirlerimiz arasındaki ilişkilerin daha çok güçleneceğine inanıyorum. Hayırlı olsun.” dedi.
Üsküp Büyükşehir Belediye Başkanı Danela Arsovska ise, “Makedonya olarak Türkiye ile kardeş ve dost iki ülkeyiz. Özellikle burada gösterilen misafirperverlik bizi çok mutlu etti. İki güzel şehrin birleşerek işbirliği yapma potansiyelinde olduğunu görmüş olduk. Çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska arasında kardeş şehir ilişkilerinin başlatılması için ön protokol imzalandı. Ayrıca, Üsküp Büyükşehir Belediyesi, Başkanlığını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yaptığı Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne de üye oldu.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN HABER METNİ İÇİN TIKLAYIN
kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8588
Birleşik Rusya, tüm Rusya’yı kapsayan “Değerlerimiz” kampanyasını başlattı
«Единая Россия» запустила всероссийскую акцию «Наши ценности»
Birleşik Rusya’nın desteğiyle ülke genelindeki 800 öğrenci yurdu yenilenecek
При поддержке «Единой России» отремонтируют 800 студенческих общежитий по всей стране
Birleşik Rusya gönüllüleri, Kursk sınır bölgesinde 80’den fazla evi ve 2.500 metrekarelik hasarlı çatıyı onardı
Более 80 домов и 2500 квадратных метров повреждённой кровли восстановили волонтёры «Единой России» в Курском приграничье