KONYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SİBER EKİPLERİNDEN İNTERNET DOLANDIRICILARINA OPERASYON
Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince internet dolandırıcılarına yönelik 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan 9 şüpheliden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesaplarından sanal bahis ile kişileri zengin edecekleri yalanıyla kandırarak dolandıran şüphelilerin peşine düştü. 2 ay süren çalışmalar kapsamında Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Eskişehir ve Kahramanmaraş olmak üzere 6 ilde toplam 9 şüpheli şahsı yakalamak için eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Düzenlenen operasyonda 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda para sayma makinesi, bir miktar nakit para ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Siber ekipleri tarafından şüpheli şahısların hesap hareketleri incelendiğinde, mağdurlardan elde edilen 8.143.200 TL para girişinin olduğu, hesaplarından ise 8.092.978 TL paranın kripto borsa şirketlerinde bulunan hesaplara gönderildiği tespit edildi.
8 KİŞİ TUTUKLANDI
Gözaltına alınan 9 şüpheli şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 1’i adli kontrol şartıyla serbest kalırken 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
BEDRETTİN YALÇIN-KARATAY
TURAN BİRLİKLERİ TEŞKİLATI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET SALİH CAN`DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
MEHMET TÜRKİ GÜNDOĞAN `DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
AZİZ AKKUŞ `TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
MEHMET NURİ SAMANCI `DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
MEHMET KIZIL’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
ALİ SÖKMEN ‘DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI