Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Konya Büyükşehir’den Türkiye’nin En Kapsamlı Online Spor Eğitimi

Konya Büyükşehir’den Türkiye’nin En Kapsamlı Online Spor Eğitimi
REKLAM ALANI

İlklerin belediyesi olan Konya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs pandemisi döneminde spor yapma imkanı bulamayanlar için Türkiye’nin en kapsamlı kişiye özel online spor uygulamasını hayata geçirdi. Sporseverlere sağlıklı yaşamın kapılarını aralayan uygulamaya yurt içinden ve yurt dışından ilgi gösteren üyeler, kendilerine ücretsiz gönderilen spor aletleriyle hem spor yapıyor hem de diyetisyen hizmeti ile sağlıklı yaşamın keyfini çıkarıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs pandemisi sürecinde insanların sağlıklı yaşamlarına katkıda bulunmak amacıyla Türkiye’nin en kapsamlı online kişiye özel spor eğitimini başlattı.

YURT İÇİNDEN VE YURT DIŞINDAN ÜYELER KATILIYOR

Başta Konya merkez ve ilçeleri olmak üzere Türkiye genelinden ve Almanya, Rusya, Gürcistan gibi ülkelerden çok sayıda sporsever online spor eğitimine katılıyor. Sistemdeki önemli uygulamalardan biri de Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği yazılım. Uygulamada eğitmen tüm üyeleri görürken, üyeler ise birbirini görmeden sadece eğitmeni görerek sporlarını yapıyor. Alanlarında uzman 24 spor eğitmeni, 4 doğum pilatesi eğitmeni ve 7 diyetisyenle hizmet veriliyor. Ders grupları, vücut kitle indeksine ve yaşa göre ayrılarak, kişilerin ihtiyaçlarına göre oluşturuluyor.

2 BİN 500 KİŞİ KATILIYOR

Pandemi döneminin en önemli problemlerinden birinin kapalı ve hareketsiz kalmak olduğunu kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu problemi çözmek için Konya Büyükşehir Belediyesi olarak tüm Türkiye’de internet üzerinden bir spor programı başlattık. Programımıza 2 bin 500 kişi katılıyor. Spor malzemelerinin tamamını Büyükşehir Belediyesi olarak gönderdik ve online olarak Türkiye’nin her yerinden insanlar hocalarımız eşliğinde spor yapma imkanı buluyor.” dedi.

RANDEVULU DİYETİSYEN HİZMETİ VE HAMİLE SEANSLARI

Türkiye’nin en kapsamlı spor uygulamasında üyelere spor eğitimlerinin yanında diyetisyen hizmeti de veriliyor. Randevulu olarak kişiye özel verilen diyetisyen hizmeti de Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Yine Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirilen hamile seansları ile de katılan anne adaylarının rahat bir hamilelik ve doğum süreci geçirmesine olanak sağlanıyor.

DERS EKİPMANLARI BÜYÜKŞEHİR’DEN

Konya Büyükşehir Belediyesi Online Spor eğitimine katılan bütün üyelere; pilates topu, matt (pilates minderi) ve direnç bandından oluşan pilates seti ders ekipmanlarını hediye olarak gönderiyor. Kayıtları www.sporkonya.com.tr adresinden alınan programda kadın-erkek ayrı olmak üzere; 11’er kişilik gruplarda, 40’ar dakikalık seans dilimleriyle haftanın her günü 09.00-21.40 saatleri arasında katılmak isteyen herkese hizmet veriliyor.

Gelen yoğun talep üzerine ikinci dönem kontenjanların artırılması planlanıyor.

ÜYELER ÇOK MEMNUN

Pandemi döneminde hareketsiz kalmamak ve sağlıklı yaşamak için online spor uygulamasına katılan üyeler ise, uzaktan verilen hizmetten çok memnun kaldıklarını belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

kaynak:https://www.konya.bel.tr/haber

REKLAM ALANI