Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Konya Büyükşehir’den Alanında Örneği Olmayan Bir Çalışma

Konya Büyükşehir’den Alanında Örneği Olmayan Bir Çalışma
REKLAM ALANI

Konya Büyükşehir Belediyesi, 41 mısradan oluşan İstiklal Marşı’nın 41 çizgiyle anlatıldığı, alanında örneği olmayan bir serginin açılışını gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Her çizgide istiklalimizden bir ayrıntıyı ortaya çıkaran bu serginin her santimetresinde emek, alın teri ve sanat var.” dedi. Konya protokolü tarafından açılışı yapılan sergi, 27 Mart’a kadar İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ve Kültürpark ile Seydişehir, Akşehir, Ereğli, Beyşehir ve Çumra ilçelerinde ziyarete açık olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılında İstiklal Marşı’nın her bir mısrası çizgilerle anlatan 41 Mısra 41 Çizgi Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılında sanatçı Hasan Aycın’ın eserlerinden oluşan serginin açılışına; Konya Valisi Vahdettin Özkan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Mustafa Buğur, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege ve gaziler katıldı.

İstiklal Harbi Şehitliği Abidesi’ndeki programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçmişten bugüne vatan için canından geçen tüm şehitleri rahmetle andı.

BÖYLE BİR MİLLETİN BİR FERDİ OLMANIN GURURUNU HİSSEDİYORUZ

İstiklal Marşı’nın Türk milletinin kurtuluş mücadelesini ve inanmışlığını destansı bir anlatımla dile getiren; ezelden ebede sürecek hak mücadelenin ifadesi olduğunu belirten Başkan Altay, “Büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy, bu marşla, Kurtuluş Savaşı’nın en kesif dönemlerinde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan aziz milletimize yapması gerekenin ne olduğunu anlatmış, Türkiye’nin istikametini belirlemiştir.” diye konuştu.

İSTİKLAL MARŞIMIZI ÇİZGİLERLE ANLATMAK AYRI BİR MEZİYET İSTER

41 Mısra 41 Çizgi Sergisiyle İstiklal Marşı’nın çizgi sanatıyla buluşmasının farkındalık açısından etkili bir çalışma olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Her çizgide istiklalimizden bir ayrıntıyı ortaya çıkaran bu serginin her santimetresinde emek, alın teri ve sanat var. Bu tür sergi ve etkinliklerle hem sanatın toplumumuz için önemini ortaya çıkarmış oluyoruz, hem de istiklal şuurunu ziyaretçilere ve yeni nesillere aktarmış oluyoruz. İstiklal Marşımızı çizgilerle anlatmak, çizgilere taşımak ayrı bir meziyet ister. 41 mısrayı 41 çizgiyle anlatan, marşımızı sanatıyla birleştiren usta sanatçımız Hasan Aycın’a emeğinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

SERGİ ALTI FARKLI YERDE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

27 Mart’a kadar ziyarete açık olacak sergi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’nin yanı sıra; Kültürpark ile Seydişehir, Akşehir, Ereğli, Beyşehir ve Çumra ilçelerinde de daha sanatseverlerle buluşuyor.

USTA SANATÇI ALANINDA ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

“41 Mısra 41 Çizgi Sergisi” ile 10 kıta ve 41 mısradan oluşan İstiklal Marşımızın her bir mısrası çizgilerle ifade edildi. İstiklal Marşımızı 41 çizgiyle yorumlayan, bin kelimeyle anlatılamayanı bir çizgi ile ifade eden usta sanatçı Hasan Aycın, ortaya çıkan bu eserle alanında örneği olmayan bir çalışmaya imza attı.

Kaynak:www.konya.bel.tr

REKLAM ALANI