Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Konya Büyükşehir’den 31 İlçede Yoğun Kar Mesaisi

Konya Büyükşehir’den 31 İlçede Yoğun Kar Mesaisi
REKLAM ALANI
20.12.2021
A+
A-

Konya Büyükşehir’den 31 İlçede Yoğun Kar Mesaisi

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde etkili olan kar yağışına karşı yolları açık tutmak için 31 ilçede 24 saat esasına göre kar mesaisi yapıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şükürler olsun kar yüzümüzü güldürdü. Vatandaşlarımızın gündelik hayatının olumsuz etkilenmemesi için şehir merkezinde ve 31 ilçede sorumluluk alanımızdaki ulaşım ağını 1.471 personel ve 291 araçla açık tutmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde ve 31 ilçede kar temizleme çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran kar yağışının günlük hayatı etkilememesi için Büyükşehir Belediyesi olarak teyakkuz halinde olduklarını ifade etti.

Başkan Altay, “Şükürler olsun kar yüzümüzü güldürdü. Vatandaşlarımızın gündelik hayatının olumsuz etkilenmemesi için şehir merkezi ve 31 ilçede sorumluluk alanımızdaki ulaşım ağını 1.417 personel ve 291 araçla açık tutmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kardan yıkılan, kırılan ağaçlarımızı da kaldırıyoruz. Yerine daha fazlasını dikeriz inşallah. Kar temizliğinde ana caddeler, hastane yolları, toplu ulaşım güzergahları önceliğimiz.” diye konuştu.

Son yılların en yoğun kar yağışına karşı Konyalılardan araçlarına kar lastiği takmalarını, takoz, zincir ve çekme halatı bulundurmalarını isteyen Başkan Altay, vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşması halinde Büyükşehir Belediyesi’nin Acil Çağrı Merkezi’ne 444 55 42 nolu numaradan ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi.

kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8291

REKLAM ALANI