Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Konya Büyükşehir Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde İki Ödül Aldı

Konya Büyükşehir Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde İki Ödül Aldı
REKLAM ALANI

Konya Büyükşehir Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde İki Ödül Aldı

Konya Büyükşehir Belediyesi İstanbul’da düzenlenen Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde Türbe Önü Kentsel Dönüşümü ve Yeni Motorlu Sanayi Sitesi projeleriyle “En İyi Kentsel Tasarım ve Yenileme Yapan Belediye Ödülü” ve “En İyi Sanayiden Dönüşüm Yapan Belediye Ödülü”nü aldı.
Çevresel Sürdürülebilirliğe Dayalı Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler temasıyla bu yıl 7.’si düzenlenen Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde başarı ve teşvik ödülleri sahiplerini buldu.

Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla kentsel dönüşüm alanında önemli çalışmaları hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediyesi, Türbe Önü Kentsel Dönüşüm projesiyle “En İyi Kentsel Tasarım ve Yenileme Yapan Belediye Ödülü”nü aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi ile de “En İyi Sanayiden Dönüşüm Yapan Belediye Ödülü” almaya hak kazandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da hayal gibi görünen birçok yatırımı hayta geçirdiklerini belirterek, bu konuda Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’nın tarihi dokuya uygun olarak yapıldığı Türbe Önü Kentsel Dönüşüm projesi ile Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin kaldırılması için yapımı devam eden Yeni Sanayi Sitesi’nin son derece önemli olduğunu söyledi.

Her iki yatırımı da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte sürdürdüklerini belirten Başkan Altay, verilen ödül sebebiyle teşekkür etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN HABER METNİ İÇİN TIKLAYIN

kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8597

REKLAM ALANI