Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

HÜMA Okulları Sporda Ülkemizi Gururlandırdı

HÜMA Okulları Sporda Ülkemizi Gururlandırdı
REKLAM ALANI

HÜMA Okulları Sporda Ülkemizi Gururlandırdı

Konya’nın başarılı özel okullarından olan Hüma Okulları,Polonya’da devam eden Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda büyük bir başarı elde ederek Türkiye’yi gururlandırdı.

Polonya’da devam eden Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’na katılan HÜMA Okulları 12. Sınıf Öğrencisi ve TOHM halter sporcusu Esma Alper, 81 KG’ da madalyaların sahibi oldu.

Alper;koparma ve silkmede toplamda 3 bronz madalya kazanarak Avrupa 3.sü oldu. Hüma Okulları, “Gururumuzsun Esma Alper” diyerek öğrencilerinin yaşadığı haklı sevinci paylaştı.

Öğrenci başta olmak üzere ailesini ve antrenörlerini tebrik eden Hüma Okulları, spora ve sporcu öğrencilere verdiği destek ile gündeme gelmişti. Ardından gelen bu başarı haberleri ise okuldaki herkesi oldukça sevindirdi. “Öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını alması bizim için en büyük mutluluktur” diyen Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, “Bir eğitim kurumu olarak spora ne kadar önem verilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Özellikle sporcu öğrencilerimizin yaşadığı zorlukların ve sıkıntıların bilincinde olarak bu konuda onlara olabildiğince destek vererek ülkemizi gururla temsil ettiklerini duymak istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Bilal Yavaş ile ‘Gençlik ve Spor Bakanlığı Sporcu Öğrenci Eğitim Protokolü’ imzalamıştık. Ciddi anlamla öğrencilerimizin arkasında durarak onları eğitim noktasında rahatlatmak istemekteyiz. Kurumumuz bu anlamda birçok burs imkanı sunmaktadır. Sporcu öğrencilerin ihtiyacı olan imkanların onlara sunulması ve artırılması için gerekli çabayı Hüma Okulları olarak göstermekteyiz. 12-B sınıfında okuyan halter sporucusuöğrencimiz Esma Alper ise koparma ve silkmede 3 tane bronz madalya kazanarak Avrupa 3.sü olmuştur.

Bu elbette bizim için gurur verici bir başarıdır. Öğrencimizin hedeflerinin daha yüksek olduğunun bilinci ile bunun daha bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Dilerim tüm sporcu öğrencilerimiz istedikleri başarılara imza atarak, bayrağımızı tüm dünyaya göstermeye devam ederler” diyerek öğrencileri Esma Alper’i, ailesini ve antrenörlerini tebrik ettiğini dile getirdi.

HABER:BEDRETTİN YALÇIN

REKLAM ALANI