Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Her daim genç kalın

Her daim genç kalın
REKLAM ALANI
07.10.2021
A+
A-

YAŞLANMA BELİRTİSİ OUT!
Yeni nesil genç kalma formülü: BBL

Kaliteli Yaşam Kliniği Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, genç bir cildin keyfini çok daha uzun süre çıkarabileceğimiz, ciltteki tüm yaşlanma belirtilerini geri çevirebileceğimiz yeni nesil bir ışık terapisi olan BBL tedavisini önererek genç kalmanın sırrını paylaşıyor.

Her daim genç kalın
Hangi kadın aynaya baktığında kendini daha iyi ve genç görmek istemez ki… Her daim genç kalma isteği çok doğal değil mi? Yaşımız ilerlerken, ruhumuzun hep aynı kaldığını söyleriz. Yaşımızın düşüncelerimize kattığı olgunluğun, yüzümüze ışıltı olarak yansıması sizce de güzel olmaz mı? Yaş almayı durdurmak imkansız olsa da artık ameliyatsız medikal estetik uygulamaları ile daha genç görünmek mümkün Çoğumuzun bildiği gibi genetik yaşlanma kendini farklı şekilde gösteriyor. Cilt bir noktaya kadar stres, uykusuzluk ve çevre kirliliği gibi faktörlere karşı dirense de bir noktadan sonra çizgiler, kırışıklıklar, lekeler ve elastikiyet kaybının ortaya çıkması engellenemiyor. Haliyle her yaşlılık belirtisi de farklı farklı uygulamaları önümüze sunuyor. Onlardan biri de BBL tedavisi.

Peki nedir BBL Tedavisi?
Cildini yenilemek ve ona istediği ilgiyi göstermek isteyen kadınların şu sıralar sıklıkla başvurduğu bir yöntem BBL. Cildini gençleştirmek ve bunu da ameliyatsız yapmak isteyenlerin tercih ettiği BBL (Broad Band Light) özel bir ışık kaynağından oluşuyor. Bu ışık kaynağı sayesinde genetiğinizi yenileyerek cildinizin hem daha genç hem de daha parlak görünmesini sağlayabiliyorsunuz. “Geniş band ışık” anlamına gelen BBL, aynı zamanda da FDA onaylı.

BBL uygulamasının sonuçları hem hekim olarak beni hem de cildini gençleştirmek isteyen hastalarımızı memnun ediyor. Çünkü düzenli BBL uygulaması, cildi yenileyip gençleştirirken, cilt yaşlanmasını da doğal yollarla uyararak geciktiriyor.

BBL, aynaya baktığınızda kendinizi daha genç hissetmenizin yanına bir de kendinizi gerçekten öyle görmenizi sağlayacak şekilde gen yapısını yenileyen bir ışık kaynağı. Aynı zamanda kolajen birikimi ve elastikiyette artış ile ince kırışıklıklarda, pigmentasyon düzensizliklerinde, lekelerde, damarsal kaynaklı kızarıklıklarda da düzelme sağlıyor.

Cildin uzun dönemli yaşlanma belirtilerini azaltan ve yeni problemlerin oluşumlarını geciktiren ışık kaynağı ile her güne daha ışıltılı başlayacaksınız.

BBL nasıl etki eder?
Tedavide kullandığımız cihaz, cildin üst tabakalarına ışık enerjisi gönderiyor, bu ışık enerjisi cildin katmanlarını hafif biçimde ısıtıyor. Hedeflenen bölgelerdeki cilt katmanları tarafından kademe kademe emilen bu ısı enerjisi var olan hücrelerin kolajen üretimlerini tetikleyerek, cildi daha sıkı bir görünüme kavuşturuyor. BBL, ilk uygulamada yüzünüzdeki değişimi size gösteren bir uygulama.

Hangi amaçla kullanılır?
Çevresel faktörlere açık olan yüz, dekolte bölgesi, el üzeri, boyun bölgesi gibi alanlarda;

Cilt sıkılaştırma işlemlerinde
İnce kırışıklıkları gidermede
Cilt tonu eşitleme işlemlerinde
Ciltte parlaklık ve canlılık sağlama
Güneş lekesi, yaşlılığa bağlı oluşan lekeler veya doğum lekelerinin tedavisinde
Rozasea (Kırmızı yanak) tedavisinde
Akne tedavisinde
Kılcal damar çatlağı tedavisinde başvurulan bir tedavi yöntemi.
Tedaviyi kimler yaptırabilir?

Cildindeki leke, kırışıklık, rozasea, akne, kılcal damar çatlağı gibi cilt problemlerinden kurtulmak isteyen herkese BBL tedavisini öneriyoruz.
Güneş ya da solaryum aracılığı ile bronzlaşmış cilde sahip kişilerin tedaviden faydalanmaları için ciltlerinin doğal rengine dönmesini beklemelerini tavsiye ediyoruz.
Kalp pili, hamileler ve cilt kanseri olan kişiler için kullanılmasını önermiyoruz.
Tedavi kalıcı mıdır? Etkisi ne kadar sürer?
Cilt dokusu, çevresel tahribata uğradıkça dokudaki DNA yapısı bozulur ve bu bozulma sonucu ciltte, kırışıklıklar, yaşlanma belirtileri, lekeler gibi dejeneratif problemler meydana gelir. BBL tedavisinin temel hedefi, bozulan DNA’daki gen yapısını yenilemek. Gen yapısının yenilenmesi, tedavinin kalıcı bir etki ile sonuçlanması anlamına geliyor.

Klinik çalışmalar sonucu, düzenli yapılan BBL tedavisinin, ciltte yer alan uzun dönemli yaşlanma belirtilerini azalttığı ve yeni problemlerin oluşumlarını geciktirdiği gözlemlenmiştir.

BBL tedavi süresince ağrı acı hissedilir mi?
Çok konforlu bir uygulama olan BBL tedavisi sırasında ağrı veya acı hissetmezsiniz. Lokal anestezi gerektirmeyen bir işlemdir.

Tedavi sonrası iyileşme süresi nedir? Nelere dikkat etmek gerekir?
Tedaviden sonra hemen iyileşme sürecine girildiğinden dolayı sosyal hayatınızı etkileyecek bir durum söz konusu değil. Planlarınızı iptal etmenize ya da ertelemenize gerek yok.

Ama dikkat etmeniz gerek çok önemli bir konu var. Tedaviden sonra cildinizin direkt güneş ışınlarından veya ultraviyole ışınlarından korunması gerekiyor. Bu nedenle güneş kreminizi sürmeden dışarıya çıkmayın.

 

REKLAM ALANI