Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

HAKAN YÜKSEL `DEN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

HAKAN YÜKSEL `DEN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
04.06.2022
A+
A-

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, mesajında şu ifadelere yer verdi;

5 Haziran günü, 1970’li yılların başında dünya genelindeki çevre sorunlarının uluslararası boyutta tartışılır hale gelmesinin ardından, 1972 yılında İsveç’te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kabul edilmiştir.

Ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Çevre Günü’, çevre sorunlarına dikkat çekerek kamuoyunda çevre bilinci ve hassasiyetinin oluşmasına katkı sağlaması açısından büyük önem arz etmektedir. Çevre konusu sadece bir gün değil, sürekli hatırlanması, tavır ve davranışlarımıza yansıması gereken bir konudur.

Son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme ve doğal kaynakların fütursuzca tüketiminin olumsuz etkileri, yaşam kalitesini ve sürekliliğini tehdit eder hale gelmiştir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde insanlığın gelecekte çok ciddi çevre sorunları ile yüzleşmek zorunda kalacağı unutulmamalıdır. Bu boyutuyla daha yaşanabilir bir dünya ideali, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel gayesi olmalıdır.

Çevre koruma ve kullanma dengelerini sağlamadaki yanlışlıkları düzeltmeye öncelikle kendimizden ve yakın çevremizden başlamamız gerekmektedir. Herkes kendi kullanım alanını temizlese ve temiz tutsa, bütün sokaklar, caddeler ve dolayısıyla şehrimiz ve Ülkemiz temiz olur.

.Bu duygu ve düşüncelerle; hemşehrilerimin ve aziz milletimizin “Dünya Çevre Günü”nü kutluyor, sağlıklı bir gelecek, temiz, kaliteli ve daha yaşanılabilir bir dünya temenni ediyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI