Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

HADİ ÖZTOP `TAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

HADİ ÖZTOP `TAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
08.12.2022
A+
A-

HADİ ÖZTOP- VİRANŞEHİR
Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

Hadi Öztop, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Birleşmiş Milletler Antlaşmasında önemli bir yer tutan “İnsan Hakları”, 10 Aralık 1948 tarihinde yayımlanan “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” ile özel bir düzenlemeye konu olmuştur. BM Genel Kurulunun kabul ettiği Beyanname, ülkemiz tarafından da 6 Nisan 1949′ da onaylanmıştır. İnsan haklarının güvence altına alınması, geliştirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması açısından anlam ve öneminin dünya kamuoyunca paylaşılması amacıyla, 10 Aralık günü, “Dünya İnsan Haklan Günü” olarak kutlanmaktadır.

Beyanname, insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. İnsanlar farklı ırklardan ve kültürlerden gelebilir, farklı değerlere sahip olabilirler. Bunun sonucu olarak ülkeler ve toplumların birbirinden farklı kültür ve değerlere sahip olmaları insanlık adına bir zenginlik göstergesi olarak kabul edilmeli ve öylece değerlendirilmelidir. Bütün farklılıklara rağmen, insanlığın ortak paydası, bireylerin doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlükleridir. Bu, onurlu bir yaşamın gereği ve en temel şartıdır.

Kamu düzeninin bekası ve toplumda huzur ve barışın sağlanması için insan haklarına saygı şarttır. İnsan hak ve hürriyetlerine saygılı, çağdaş ve sosyal yaşamın gereklerine uyan bir toplumda, barış ve huzur ortamı her zaman hâkim olacaktır.

 

REKLAM ALANI