Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Emine Erdoğan, Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni’ne katıldı

Emine Erdoğan, Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni’ne katıldı
REKLAM ALANI
26.03.2022
A+
A-

Emine Erdoğan, Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni’nde girişimcilik, iş dünyası, profesyonel, akademi, enerjide örnek şirket, jüri özel ve ilham veren kadın kategorilerinin kazananlarına ödülleri takdim edildi.

Emine Erdoğan’ın himayelerinde bu yıl dördüncüsünü düzenlenen Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni’nde bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerji sektörünün maddi yatırımlarla değil insan kaynağı yatırımlarıyla da Türkiye’de enerji çalışanı profilinin değişimine ön ayak olduğunu dile getirdi.

Son yıllarda enerji şirketlerinin her kademede daha fazla kadına yer verdiğini görmekten memnuniyet duyduğunu söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, “Bunu büyük bir gururla söylüyorum ki bizler enerji sektörü olarak büyük bir aileyiz. Bu ailede ne birimiz önde ne diğerimiz arkada, hepimiz yan yana, hepimiz omuz omuza, büyük ve güçlü Türkiye hedefine doğru yürüyoruz. Kadınlarımızın varlığıyla Türkiye’nin en büyük projelerine hep birlikte imza atıyoruz” diye konuştu.

GİRİŞİMCİDEN BİLİM İNSANINA TÜRKİYE’NİN ENERJİ VEREN KADINLARI

Konuşmaların ardından “girişimcilik”, “iş dünyası”, “profesyonel”, “akademi”, “enerjide örnek şirket”, “jüri özel” ve “ilham veren kadın” kategorilerinin 2020 ve 2022 kazananlarına ödülleri verildi.

Emine Erdoğan, Jüri Özel Ödülü 2020’yi kazanan Diyarbakır annelerinden Rahime Taş, Esmer Koç ve İmmihan Nilifırka ile 2022’nin kazananı TURKOVAC bilim ekibi kadın üyelerine ödüllerini takdim etti.

İlham Veren Kadın Ödülü 2020’nin kazananı dünyadaki “En İyi 10 Öğretmen” arasında gösterilen ve Samsun’da öğretmenlik yapan Nurten Akkuş ile 2022’nin kazananı olan Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda madalya alan kadın sporcular da ödüllerini Emine Erdoğan’dan aldı.

Akademi Ödülü 2020’yi İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Figen Kadırgan, 2022’yi ise Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Güneş aldı. Kadırgan ve Güneş, ödülünü Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selen Zorlu Melik’ten aldı.

Profesyonel Ödülü 2020’yi Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nden Hülya Erdener Akınç, 2022’yi Aras Elektrik Dağıtım AŞ’den Meryem Akpınar’ın oldu. Ödülleri FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin takdim etti.

İş Dünyası Ödülü 2020’nin sahibi Schmid Pekintaş Genel Müdür Yardımcısı Derya Kaya, 2022 ödülünün sahibi ise Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kalyon PV İcra Kurulu Başkanı Kübra Kalyoncu Şeherli oldu. Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Gülsüm Azeri verdi.

Girişimcilik Ödülü 2020’yi Kastamonu’da arıcılık yapan Aysel Bakır, 2022’yi sebze meyve kurutma sektöründe girişimi bulunan Yasemin Korkut aldı. Bakır ve Korkut, ödülünü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan aldı.

Enerjide Örnek Şirket Ödülü 2020 Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin, 2022 ödülü de Shell’in oldu. Ödülleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez takdim etti.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Gülsüm Azeri’nin başkan, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin’in başkan yardımcısı olduğu jüride Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Erişah Arıcan, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selen Zorlu Melik yer aldı.

Gecede Sertab Erener de bir konser verdi. Ödül töreni sonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez tarafından Emine Erdoğan’a hediye takdim edildi. Program, aile fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Tüm Haberler

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136256/emine-erdogan-turkiye-ye-enerji-veren-kadinlar-odul-toreni-ne-katildi

 

 

 

REKLAM ALANI