Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Emine Erdoğan, Koruyucu Aile Günü Şenliği’ne katıldı

Emine Erdoğan, Koruyucu Aile Günü Şenliği’ne katıldı
REKLAM ALANI
07.07.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

Emine Erdoğan, Koruyucu Aile Günü Şenliği’ne katıldı

 

 

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

 

 

Emine Erdoğan, Koruyucu Aile Günü Şenliği’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın da yer aldığı Koruyucu Aile Günü Şenliğine katıldı.

Programda konuşan Emine Erdoğan, ilk kez düzenlenen “Koruyucu Aile Günü” kutlamaları vesilesiyle koruyucu ailelerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

 

 

Koruyucu aile sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Emine Erdoğan, koruyucu ailelerin kendi içinde çok güçlü bir yapı hâline geldiğini gördüğünü, iyilik ve merhametin birbirine eklenerek bükülmez bir bilek olduğunu dile getirdi.

Emine Erdoğan, 10 yıl önce başlattıkları “Gönül Elçileri Projesi” ile tertemiz niyetler ve bin bir emekle manzarası insaniyet olan güzel bir yola çıktıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Gönüllülük, bizi biz yapan en değerli toplumsal kodlarımızdan biridir. Biz de istedik ki bu dayanışma örneği dalga dalga büyüsün. Projemizin odaklarından biri, koruyucu aile yanındaki çocuklarımızın sayısını artırmaktı. Koruyucu ailelerin kanatları altındaki çocuklarımızın sayısının 8 bin 723’e yükseldiğini söylemekten büyük mutluluk duyuyorum. 2002’de sadece 515 olan koruyucu aile sayımız, bugün 7 bin 212. Biliyorsunuz Kovid-19 salgınının hayatın her alanında son derece olumsuz etkileri oldu. Buna rağmen 2021 yılında 1213 koruyucu aile yanına 1462 çocuğumuz yerleştirildi. Şunu da büyük bir gururla söylemek isterim, koruyucu aile yanında 948 engelli çocuğumuz, ilgiye, sevgiye ve şefkate mazhar oluyor. Bu evlatlarımızdan 41’inin ağır engel durumu var.”

“147 BİN EVLADIMIZ, AİLELERİNİN YANINDA DESTEKLENİYOR”

Emine Erdoğan, “yeryüzünü meleği” olarak nitelendirdikleri tüm koruyucu anne ve babalar sayesinde vicdanın, bir insanın varabileceği en yüksek mertebe olduğuna olan inancının kuvvetlendiğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocuklar için birçok model geliştirdiğini belirten Emine Erdoğan, farklı hizmet modelleriyle çocukların bakımlarının sağladığını belirterek şunları söyledi: “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti’yle 147 bin evladımız, ailelerinin yanında destekleniyor. Bunun yanında 18 bin 584 çocuğumuz evlat edinme hizmetinden yararlandırıldı. Koruyucu ailelerimiz için de türlü sosyal ve ekonomik destekler sunuluyor. Bakım, eğitim ve yetiştirilme harcamaları için aylık ücret ödeniyor. Bu ücret, engelli çocuklarımız için yüzde 50 daha artırılıyor. Her öğretim yılı başında eğitim masrafları için, yılda iki kez de kıyafet ihtiyacı için ödemeler yapılıyor. Çocuklarımızın sağlık harcamaları ise Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında karşılanıyor. Koruyucu ailelerden sosyal güvencesi olmayan bir kişiye eğer isterse asgari ücret tutarı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında sigortası yapılıyor. Koruyucu ailelerimize ve çocuklara yönelik psiko-sosyal destek çalışmalarımız titizlikle yürütülüyor.”

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI, BİR ÇOCUĞUMUZUN ELİNDEN TUTMAYA DAVET EDİYORUM”

Devletin, çocuklar ailelerin yanına yerleştikten sonra da üzerlerinden elini çekmediğini ifade eden Emine Erdoğan, bu güzel insaniyet yolunun ailelerle birlikte yüründüğünü anlattı.

Bir anne ve babanın kalbinin, dünyanın en geniş evi olduğunu ve içine tüm çocukların sığabileceğini dile getiren Emine Erdoğan, dünyanın tüm çocuklarını öz evlat saymak için kan bağına ihtiyaç olmadığını söyledi.

Emine Erdoğan, sevgiye ve güvene doymuş bir çocuğun her zorlu şartta ayakta kalabileceğine işaret ederek çocukların kalplerinde insanlığa karşı güven, geleceğe dair inanç ve hayata karşı sevgi taşımalarına yardımcı olma çağrısında bulundu.

Dünyanın en cömert ülkesi olarak anılan Türkiye’nin, şefkati Darüşşafaka, Darülaceze gibi çatıların altında kurumsallaştırabildiğini belirten Emine Erdoğan, şunları kaydetti: “Dünyayı, dostluk, kardeşlik, komşuluk, yardımlaşma, dayanışma gibi eşsiz faziletlerin pencerelerinden seyrettik. İşte, koruyucu aile hizmet modelimiz de bu anlayışın, insanın insana emanet olduğu bilincinin bir tezahürüdür. İyi muamele ettiğiniz bu çocuklarımızla dolu evleriniz ‘en hayırlı ev’ olarak müjdelenmiştir. Her birinize, bize böyle büyük bir insanlık örneği sunduğunuz için şükranlarımı sunuyorum. Mutluluğunuzun, beraberliğinizin, hanelerinizin bereketinin daim olmasını diliyorum. Son olarak, tüm vatandaşlarımızı, bir çocuğumuzun elinden tutmaya davet ediyorum. Çünkü bu güzel yavrular, yolunu hasretle gözlediğimiz, bilmeden özlediğimiz can parelerimizdir.”

Konuşmaların ardından koruyucu ailelere plaket veren Emine Erdoğan’a, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık tarafından Saray Çocuk Evleri’ndeki çocukların kağıt rölyef tekniğiyle yaptığı tablo hediye edildi.

Çocukların yaptığı resimler ile Sıfır Atık projesine ilişkin materyallerin sergilendiği alanı da gezen Emine Erdoğan, sohbet ettiği koruyucu aileleri tebrik edip kendileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/138675/emine-erdogan-koruyucu-aile-gunu-senligi-ne-katildi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI