Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

“EMİN ELLERDE, DEVLETTEN DEVLETE…”

“EMİN ELLERDE, DEVLETTEN DEVLETE…”
REKLAM ALANI
16.08.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazimağusa’nın kurtuluşunun 47’nci yıl dönümü dolayısı ile düzenlenen törenlere katıldı

Gazimağusa’nın kurtuluşunun 47. Yıl dönümü çerçevesinde ilk tören 17.45’te Zafer Anıtı’nda yer aldı.
Törende, anıta çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.
Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ın katıldığı ikinci tören saat 18.30’da İnönü Bulvarı’nda düzenlendi.
Törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Topaloğlu ve Gazimağusa Belediye Başkanı Arter, halk ve tören birliklerini selamladı.

“EMİN ELLERDE, DEVLETTEN DEVLETE…”
Törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının egemenliği ve devletine sahip çıkarak hakkını aradığını ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Biz de anlaşma istiyoruz ama sağlam temelde emin ellerde devletten devlete anlaşma istiyoruz” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği tanınırsa Kıbrıs’ta gerçeklere göre bir anlaşmanın bulunabileceğini kaydederek, bunu dünyaya haykırmaya devam edeceklerini söyledi.
Gazimağusa’nın kurtuluşunun 47. yılını da kutlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu törenlerin devlet töreni olması için Başbakan ile istişare ettiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, törenlerin devlet töreni olması için gerekli tüzük çalışmalarının yapılacağını, çünkü Kıbrıs Türk halkı için böyle önemli törenlerin kaymakamlık düzeyinde bırakılmasının haksızlık olduğunu söyledi.

“GAZİMAĞUSA, HİÇBİR ZAMAN RUM BOYUNDURUĞU ALTINDA OLMADI”
Barış Harekâtı’nda şehit düşenleri rahmetle gazileri şükranla anan Cumhurbaşkanı Tatar, Gazimağusa’nın hiçbir zaman Rum boyunduruğu altında olmadığını vurguladı.
Kıbrıs Türk halkının milli mücadele dönemini hatırlatan ve verilen mücadeleyi anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının gelinen noktada bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti.
“KIBRIS TÜRK HALKININ YALNIZLIĞA İTİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Konuşmasının devamında onlarca yıl görüşülen ve başarısızlıkla sonuçlanan federasyonun Kıbrıs Türkü için barındırdığı tehlikelerine de altın çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta artık federal temelde bir anlaşmanın, çözümün alternatifi olamayacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının yalnızlığa itilmesi ve Anavatan Türkiye ile arasının açılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

“MARAŞ AÇILIMIYLA KIBRIS TÜRK TARAFI GÜÇLENDİ”
Kıbrıs Türk halkının yeni dönemde kendi devletine ve egemenliğine eşitliğine sahip çıkacağını, bunun halk tarafından da benimsenip kökleşmesinin en büyük istekleri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Maraş açılımıyla da Kıbrıs Türk tarafının güçlendiğini işaret etti.
Kıbrıs müzakerelerinde yıllar içinde çözüm fırsatlarının geldiğini ama Rum tarafının hep reddettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Maraş’ın bu çerçevede 47 yıldır kapalı olduğunu ancak bir 47 yıl daha kapalı kalmayacağını söyledi.
Maraş’ın açılmasının ülke turizmi ve ekonomisinde atılım ve güç olacağına inanç belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin desteğiyle Maraş açılımını yaptıklarını, insan haklarına uygun bir şekilde açılımın süreceğini, adalet ve uluslararası hukuk temelinde adımlar atılacağını kaydetti.
Kıbrıs Türk halkının egemenliği ve devletine sahip çıktığını, hakkını aradığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Biz de anlaşma istiyoruz ama sağlam temelde emin ellerde devletten devlete anlaşma istiyoruz” dedi.

“YENİ SİYASETLE GELECEĞE DAHA UMUTLU BAKILACAK”
Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği tanınırsa Kıbrıs’ta gerçeklere göre anlaşmanın bulunabileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, bunu dünyaya haykırmaya devam edeceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, geleceğe umutla bakabilmesi için yeni siyasetin gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskanimiz-ersin-tatar-mutlu-baris-harekatinin-2nci-asamasinda-ozgurlugune-kavusan-8725

REKLAM ALANI