Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’un Venezuela Dışişleri Bakanı ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’un Venezuela Dışişleri Bakanı ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması
REKLAM ALANI
20.01.2024
A+
A-

 

 

 

No: 024/24, Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’un Venezuela Dışişleri Bakanı ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 19 Ocak 2024 tarihinde Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Dışişleri Halk İktidarı Bakanı Ivan Xil Pinto ile 19. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine katılımı çerçevesinde bir araya geldi. Bağlantısızlar Hareketi (NAM).

 

 

 

Görüşmede Azerbaycan ile Venezuela arasında insani, kültürel ve diğer alanlardaki işbirliğinin yanı sıra ikili ve çok taraflı temasların gündemi ele alındı.

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti ile Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti arasında aktif ikili işbirliği gündeminden bahseden bakanlar, iki ülkenin eğitim, turizm vb. dahil her alanda işbirliği yapacağını söyledi. işbirliği fırsatlarının genişletilmesine yönelik umutların varlığını vurguladılar.

 

 

 

Toplantıda, ülkelerin dış politika organları arasında gerçekleştirilen siyasi istişarelerin Azerbaycan-Venezuela ilişkileri açısından önemine de değinildi ve bundan sonraki siyasi istişareler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konular ele alındı.

 

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no02424

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.