Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Devlet başkanı Astanalı Akim’i Zhenis Kasymbek’i kabul etti

Devlet başkanı Astanalı Akim’i Zhenis Kasymbek’i kabul etti
REKLAM ALANI
09.12.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Astanalı Akim’i Zhenis Kasymbek’i kabul etti

2023

Kassym-Jomart Tokayev’e başkentin sosyo-ekonomik ve altyapı gelişimi hakkında bilgi verildi.

 

 

 

Cumhurbaşkanına, tüm temel ekonomik göstergelerde olumlu bir eğilim olduğu bilgisi verildi. Bu yılın 10 ayında yatırım hacmi bir trilyon tengeyi aştı. Yıl sonuna kadar imalat sanayinde 14 proje, eğitim ve tıp alanında 7 proje, lojistik alanında 4 proje olmak üzere toplam 87,7 milyar tenge tutarında 25 yatırım projesinin devreye alınması planlanıyor. Bu projeler 1,4 bin kişiye istihdam yaratacak.

 

 

 

Devlet başkanına ısıtma sezonunun gidişatı hakkında da bilgi verildi. Bu sonbaharda Yugo-Vostok gaz termik istasyonunun inşaatı, Turan gaz termik istasyonunun ilk etabı ve CHPP-3’ün ilk etabı tamamlandı. Bu yaşam destek tesislerinin kapasitesi 1140 Gcal/saattir. Uzun zamandır ilk kez şehir, mevcut ısıtma sezonunda ısı fazlası yaşadı.

 

 

 

Gelecek yıl Telmana gaz termik istasyonunun ilk etabının ve Turan gaz termik istasyonunun ikinci etabının işletmeye alınması planlanıyor. Bu, başka bir 850 Gcal/saat termal güç sağlayacaktır.

Şehir akim, sosyal tesislerin inşası (okullar, uygun fiyatlı sübvansiyonlu konutlar, tıp merkezleri), uzun vadeli inşaat projelerinin tamamlanması, acil durumdaki harap konutların yıkılması, yerleşim alanlarının geliştirilmesi vb. hakkında konuştu. Özellikle gelecek yıl başkentte beş okul sarayının inşaatına başlanacak. Devlet anaokullarının inşaatına da başlanacak.

 

 

 

Toplantının sonunda Başkan Kassym-Jomart Tokayev, sosyal ve mühendislik altyapısının daha da geliştirilmesi için bir dizi talimat verdi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-akima-astany-zhenisa-kasymbeka-811431

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.