Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanlığı’nda görev yapan sözleşmeli personel üzerinden kamuoyunu yanıltmaya ve Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar’ı yıpratmaya çalışanlara yanıt verdi

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanlığı’nda görev yapan sözleşmeli personel üzerinden kamuoyunu yanıltmaya ve Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar’ı yıpratmaya çalışanlara yanıt verdi
REKLAM ALANI
05.01.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanlığı’nda görev yapan sözleşmeli personel üzerinden kamuoyunu yanıltmaya ve Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar’ı yıpratmaya çalışanlara yanıt verdi
04.01.2023

“Gerçek dışı söylem ve iddialarla Cumhurbaşkanlığı yıpratılamaz”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

 

 

CTP’li bir milletvekilinin soru önergesi üzerine Cumhurbaşkanlığı’nda çalışan sözleşmeli personelin listesi Cumhuriyet Meclisi’ne iletmiştir.

Bu gelişme sonrasında CTP milletvekilleri ile yayın organı, Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar ile devletin en üst kurumu olan Cumhurbaşkanlığı’nı yıpratmak ve karalamak amacıyla gerçek dışı iddiaları gündeme getirirken, “Cumhurbaşkanlığı’nda 47 danışman istihdam edildiği” şeklinde kasıtlı olarak kamuoyunu yanıltmayı amaçlayan açıklamalarda bulunmuşlardır.
Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Sn. Okan Donangil tarafından konuyla ilgili olarak dün yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Yasası’nın 10. maddesi tahtında sözleşmeli olarak görev yapan personel sayısının Müzakere Heyeti ve Senfoni Orkestrası mensupları ile birlikte 65, bu sayının içerisinde de 13 danışman statüsünde çalışan olduğu belirtilmiştir. Buna rağmen, Cumhurbaşkanı Tatar ile Cumhurbaşkanlığı’nı yıpratmayı amaçlayan haksız, mesnetsiz ve gerçek dışı iddiaların CTP ve yayın organı tarafından sistemli bir şekilde sürdürüldüğü görülmektedir.
Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla şunu da belirtmekte büyük yarar vardır. Söz konusu 13 danışmandan üçü, eski Cumhurbaşkanları tarafından sözleşmeli olarak istihdam edilmiş olup, görevlerine devam etmektedirler.
Bunun yanı sıra, 4’üncü Cumhurbaşkanı Sn. Mustafa Akıncı döneminde Cumhurbaşkanlığı’nda Cumhurbaşkanlığı Yasası 10. maddesi tahtında 59 sözleşmeli personelin görev yaptığı bilinmekte olup, “Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü” ve “İletişim Koordinatörü”de dahil olmak üzere 8 danışman görev yapmaktaydı.
Bugün, Cumhurbaşkanlığı’nda sözleşmeli personel olarak görev yapmaya devam eden Senfoni Orkestrası ve protokol personeli ile diğer 19 kişi de, Sn. Akıncı ve diğer eski Cumhurbaşkanları tarafından istihdam edilen kişilerdir. Bunun toplam sayısı ise 40’tır. Tarafsız ve bağımsız bir Cumhurbaşkanı olan Cumhurbaşkanı Tatar, bu kişilerin siyasi görüşlerini sorgulamadan, ayrımcılık yapmadan, sadece uzmanlık alanlarına ve yararlı olabileceklerine bakarak bu kişilerin göreve devam etmesini sağlamıştır.
Gerçek böyle olmasına rağmen, medya etik kurallarından yoksun bir biçimde, hasmane ve kabul edilemez bir üslupla Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar’ın şahsına yönelik karalama kampanyası güden bu anlayış büyük bir utanç olup, değerli halkımızın doğru ve tarafsız haber alma hakkını gasp etmektedir.
Dezenformasyonla bezeli, saldırgan ve gerçek dışı iddiaları meşru sayan bu anlayış, aynı zamanda toplumsal barışa büyük zarar vermekte, medyaya yönelik güveni de aşağıya çekmektedir. Gerçekleri çarpıtarak algı yaratma gayesi taşıyan bu türden bir anlayış ne yazık ki halkımızın lehine bir yaklaşım değildir.
Ülkedeki yapısal problemlerin, toplumsal faydayı merkeze koyarak ortak akılla çözümüne katkı koymakla mükellef olan “muhalefetin” ve onların güdümündeki bazı “basın-yayın” organlarının geldiğimiz noktada sorumlulukla özeleştiri yapması zaruri görünmektedir.

Kamuoyunu bilgilendirmek açısından 4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı döneminde Cumhurbaşkanlığı’nda sözleşmeli personel olarak görev yapan kişilerin listesini de açıklıyoruz:
1. Gülden Plümer Kayıp Şahıslar Kom. Türk Üye
2. Rüya Taner Sanat Danışmanı
3. Barış Burcu Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü
4. Sülen Karabacak Hukuk İşleri Danışmanı
5. Meltem Onurkan Samani Siyasi İşler ve Tarih Özel Dan.
6. Fahri Üçöz Envanter İşl. ve Mali Prog. Sor.
7. Özin Reyhan Arşiv Değer ve Tasnif Sor.
8. Seran Hastürer Halkla İlişkiler Görevlisi
9. Bilgin Polatcan Yunanca Tercüme Görevlisi
10. Değer Berkin Basın Görevlisi
11. Gül Güresun Savunma Özel Danışmanı
12. Vedia Zabitoğlu Hukuk İşleri Danışmanı Yard.
13. Cemal Gürkan LAB Yöneticisi
14. Özkan Taşkent İletişim Görevlisi
15. Ali Koyun Sözleşmeli Şef Garson
16. Zafer Örek İletişim Görevlisi
17. İlşen Dağer Mütercim Tercüman
18. Reyhan Bilgeer Yüksek Mimar
19. Setriye Sedef Könü Mütercim Tercüman
20. Ayşe Balcıoğlu Dış İlişkiler Görevlisi
21. Seher İmsel Dış İlişkiler Görevlisi
22. Dervişe Sarcan Mütercim Tercüman
23. Artun Korudağ İletişim Görevlisi
24. Mert Beysoydan İletişim Görevlisi
25. Laden Aktaşlılar İngilizce Mütercim Tercüman
26. Ayhan Darcan Bilişim Görevlisi
27. Mehmet Sezer Sözleşmeli
28. İpek Borman Genç Dış İlişkiler Uzmanı
29. Ömer Gökçekuş Ekonomi Özel Danışmanı
30. Çağıl Günalp Cumhurbaşkanlığı Basın Gör.
31. Ali Bizden İletişim Koordinatörü
32. Şerife Gündüz Çevre Özel Danışmanı
33. Evrim Hınçal Sosyal İşler Koordinatörü
34. Erhan Erçin Özel Temsilci
35. Ali Hoca Senfoni Orkestrası Şefi
36. Mustafa Kofalı Orkestra Koordinatörü
37. Nihat Ağdaç Konzertmeister
38. Halit Sarp Enstrüman Sanatçısı
39. Erhan Aytaç Enstrüman Sanatçısı
40. Sinem Sadrazam Enstrüman Sanatçısı
41. Yağmur Cemgünal Enstrüman Sanatçısı
42. Yaman Zencirci Enstrüman Sanatçısı
43. Deniz Dilan Akar Enstrüman Sanatçısı
44. Eylül Can Akdağ Enstrüman Sanatçısı
45. Simge İster Enstrüman Sanatçısı
46. Püren Eda Gözer Enstrüman Sanatçısı
47. Kamuran Aksel Yeşillik Enstrüman Sanatçısı
48. Tüzel Ergün Enstrüman Sanatçısı
49. Vasilana Vitanova Mileva Enstrüman Sanatçısı
50. Ezgi Gizem Kıdır Enstrüman Sanatçısı
51. Miray Rhoads Enstrüman Sanatçısı
52. Eylül Kayhan Enstrüman Sanatçısı
53. Pamir Kolat Enstrüman Sanatçısı
54. Oya Berrak Behar Enstrüman Sanatçısı
55. Pınar Bayraktar Enstrüman Sanatçısı
56. Ali Can Öztan Enstrüman Sanatçısı
57. Uğur Hikmet Altunbaşlıer Enstrüman Sanatçısı
58. Tılsım Bufe Muratal Enstrüman Sanatçısı
59. Gizem Meriç Kılıç Enstrüman Sanatçısı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskanligi-cumhurbaskanliginda-gorev-yapan-sozlesmeli-personel-uzerinden-kamuoyunu-yaniltmaya-ve-10570

 

 

REKLAM ALANI