Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Cumhurbaşkanı Tatar, Növber Ferit Vechi’ye, çalışmalarında başarılar diledi

Cumhurbaşkanı Tatar, Növber Ferit Vechi’ye, çalışmalarında başarılar diledi
REKLAM ALANI
05.01.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Taşınmaz Mal Komisyonu Başkanı Növber Ferit Vechi’yi kabul ederek görüştü. “Maraş, insan haklarına uygun bir şekilde açılmıştır

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Taşınmaz Mal Komisyonu Başkanı Növber Ferit Vechi’yi kabul ederek görüştü.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabuldeki konuşmasında, ziyaretinden dolayı Taşınmaz Mal Komisyonu Başkanı Növber Ferit Vechi’ye teşekkürlerini sundu.

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun önemli bir görevi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar; Rum tarafının kendi vatandaşlarına; “Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvuru yapmayın” şeklinde baskı uygulamasının doğru bir davranış olmadığını dile getirdi.

Maraş’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteği ile insan haklarına uygun bir şekilde açıldığını ve yapılan düzenlemelerin bütün dünya ile paylaşıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; “Biz, başvuru yapıldığı takdirde Taşınmaz Mal Komisyonu tarafından değerlendirme yapılacağını ifade ettik. %3.5’luk pilot bölgede bulunan malların, başvuru sahiplerine iade edileceği kapsamında Bakanlar Kurulu tarafından karar alınmış ve bölge, askeri bölgeden sivil bölgeye dönüştürülmüştür. Bu konuda yapılan çalışmalar da hız kazanacaktır” dedi.
Maraş açılımının, siyaseten önemli bir adım olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar; “Maraş açılımını sağlayan bu siyaset, KKTC zemininin önemli bir bacağıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Növber Ferit Vechi’ye, çalışmalarında başarılar diledi.
Taşınmaz Mal Komisyonu Başkanı Növber Ferit Vechi de konuşmasında, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini kaydederek komisyonun yürüttüğü çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanı Tatar’a bilgi verdi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-tasinmaz-mal-komisyonu-baskani-novber-ferit-vechiyi-9270

REKLAM ALANI