Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da Türk okulunu ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da Türk okulunu ziyaret etti
REKLAM ALANI
07.11.2022
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da Türk okulunu ziyaret etti

“KKTC devleti her zaman, Londra’daki Kıbrıs Türk toplumunun yanındadır”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar eşi Sibel Tatar ile birlikte, Londra’daki Hornsey Atatürk Okulu’nu ziyaret ederek sınıfları gezdi, öğrenci ve ailelerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC devletinin her zaman Londra’daki Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu vurgulayarak İngiltere’de yaşayan ailelere; “Çocuklarını Türk okullarına gönderme, Türk dilini öğretme, KKTC sevgisi ve özlemini her zaman canlı tutma ve bağları güçlendirme” çağrısı yaparak İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk toplumunun, KKTC’nin gücüne güç kattığını kaydetti.

Okul yetkililerinden bilgiler alıp sıkıntıları ve talepleri dinleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ziyareti sırasında KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, burada yaptığı konuşmada, Londra Türk okullarında yıllardır eğitim verilmesinin büyük bir başarı olduğuna dikkat çekerek KKTC devletinin her zaman Kıbrıs Türk toplumu ve okullarının yanında olduğunu, her zaman da önem vermeye devam edeceğini kaydetti.

Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türk ailelere, KKTC sevgisi kazanılması, örf ve adetlerle kültürün geleceğe aktarılması ve Türkçenin öğrenilebilmesi için çocuklarını Türk okullarına gönderme çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Tatar, okullarda bazı sıkıntılar yaşandığını, öğretmenlerin gelmesinde gecikmeler yaşandığını ancak devletin her zaman okulların yanında olduğunu vurguladı.

Türk dilinin dünyada önemli bir noktaya geldiğini ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk devletlerinin bir araya geldiğini de ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türk dilini kullanan 300 milyon kişi olduğunu, bu yüzden Londra’da Türkçenin çocuklara öğretip, gelecek nesillere aktarmanın önemli olduğunu kaydetti.

Teknolojinin hızla geliştiğinden dolayı uzakların yakınlaştığını ve artık bilgiye daha hızlı ulaşıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, uzun yıllar Londra’da yaşadığını ve anılarının gözünde canlandığını ifade ederek çocuklar ve ailelere Kuzey Kıbrıs’tan sevgi saygı selamlar getirdiğini söyledi.

-“Gücümüze güç kattınız”

“Geçmişi acılarla dolu bir halkın temsilcileriyiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının acı tarihi sonucunda yaşanan göçün de 100. yılına geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının temsilcilerinin bu sürede burada büyük başarılar elde ettiğini, KKTC’ye de katkı ve yatırımlar yaptığını, güçlerine güç kattığını belirtti.

KKTC’nin de bu dönemde önemli aşamalardan geçerek Türkiye’nin desteğiyle bugünlere geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, başarıyla atlatılan pandemi sonrası eğitim ve turizmde istenilen noktaya tekrar gelme hedefinde olduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, ekonomik sorunların KKTC’de olduğu gibi bütün dünyada da olduğunu belirtti ve sorunların aşılacağına olan inancını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa iki devletin iş birliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve Türk askerinin devamlılığıyla olabileceğini ifade etti.

-Türkçenin önemi

Cumhurbaşkanı Tatar, Londra’da Türk dilinin, kültürün, örf ve adetlerin geleceğe taşınması için büyük bir başarı sağlandığını ifade ederek Türkçenin öğrenilmesinde okula hizmet veren herkesi tebrik edip yaşamını yitiren Kıbrıs Türk toplumu temsilcilerini andı. Cumhurbaşkanı Tatar, özellikle Türk okullarının Londra’da kurulmasında öncülük eden Ali Rıza Değirmencioğlu, eşi Pelin hanım ve Kelami Dedezade’yi rahmetle andı ve çocuklarını Türk okuluna getiren aileleri tebrik etti.

-Türkiye’nin desteği

Türkiye Cumhuriyeti devletinin her alanda KKTC’nin yanında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu konuda karşılıklı değerlendirmelerde bulunulabileceğini kaydetti.

Eşi Sibel Tatar’ın da eğitime çok önem verdiğini ve zaman harcadığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türklerin Cumhurbaşkanlığı’nda eşi Sibel Tatar’ın ve Yurtdışı Kıbrıslı Türkler Komitesi’nin yoğun çalışmalarıyla oluşturulan web sayfasına ydkt.gov.ct.tr adresinden girerek orada bulunan formlar aracılığı ile “Ben de varım” projesine kayıt yaptırmalarını istedi.

“Gücümüze güç katacaksınız” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, hem bireysel kariyer, hem de KKTC’ye bağlılığın gelişmesi, birlikteliğin geleceğe taşınması ve memleket sevdasının geliştirilmesi açısından buna büyük önem verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta mücadelenin devam ettiğini ve bu uğurda tüm Kıbrıslı Türklerin birer değer olduğunu kaydetti.

İngiltere’nin garantör ülke olduğunu ancak sorumluluklarını yerine getirmemesi bir yana, seyirci kaldığını ve Kıbrıs Türk halkına haksızlık yaptığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Birbirimize sahip çıkmak, çocuklarımızı KKTC sevgisi, özlemiyle büyütmek, dilimizi örf ve adetlerimizi, kültür ve geleneklerimizle geleceğe hazırlamak önemlidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, kendisini ağırlayan yetkililer ve bir araya gelen ailelere de teşekkür etti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-londrada-turk-okulunu-ziyaret-etti-10374

 

 

 

REKLAM ALANI