Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev Hükümete bir dizi acil talimat verdi

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev Hükümete bir dizi acil talimat verdi
REKLAM ALANI
07.01.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev Hükümete bir dizi acil talimat verdi

Başkan Kassym-Jomart Tokayev Hükümete bir dizi acil talimat verdi:

1. Meydana gelen olayların nedenlerini tespit etmek, cezai ve idari kovuşturma yapmak için Başsavcılık, İçişleri Bakanlığı, Milli Güvenlik Kurulu ve diğer yetkili yapı temsilcilerinden oluşan özel bir soruşturma grubu oluşturmak, tüm sorumlular.

2. Silahlı Kuvvetler, Ulusal Güvenlik Komitesi, İçişleri Bakanlığı, Ulusal Muhafızlar ve diğer kolluk kuvvetleri – savaşa hazırlık ve teçhizatı artırmak, askeri personelin moralini korumak için önlemler almak.

3. Bölgelerin akimatları, ölen polis ve Silahlı Kuvvetler görevlilerinin ailelerine yeterli maddi destek sağlamalıdır.

4. Dijital Kalkınma, Yenilik ve Havacılık Endüstrisi Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı – 1414 çağrı merkezi temelinde, suç eylemlerinin bir sonucu olarak vatandaşlara mağdurlar ve kayıp kişiler hakkında bilgi sağlamak için doğrudan bir hat düzenlemek gruplar.

5. İsyanların neden olduğu zararın miktarını tespit edecek komisyonlar kurmak; durum stabilize olduktan sonra Almatı ve diğer bölgelerde idari binaların, sosyal tesislerin, konut binalarının restorasyonu için çalışmalara başlamak.

6. Akims – kamu hizmetleri, toplu taşıma ve sosyal altyapı tesislerinin çalışmalarını istikrara kavuşturmak.

7. Almatı ve diğer bölgelerdeki suç eylemlerinden etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmelere devlet desteği sağlamak için önlemler almak.

8. Ulusal Banka ve Mali Piyasanın Düzenlenmesi ve Geliştirilmesi Ajansı – durum istikrara kavuştuktan sonra ikinci kademe bankaların ve diğer mali kuruluşların istikrarlı ve kesintisiz işleyişinin eski haline getirilmesini sağlamak.

9. Diplomatik misyonları, yabancı sermaye aktörlerini ve yabancı şirketlerin işlerini korumaya yönelik tedbirler almak.

10. Dışişleri Bakanlığı – ikili ve çok taraflı işbirliğinin tüm güncel konularında yabancı devletler, uluslararası kuruluşlar ve diğer ortaklarla kalıcı ilişkilerin sürdürülmesini sağlamak.
kaynak:https://www.akorda.kz/en/president-kassym-jomart-tokayev-gave-the-government-a-number-of-urgent-instructions-70512

REKLAM ALANI