Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; “KKTC, Akdeniz’de Türk dünyasının bir parçasıdır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; “KKTC, Akdeniz’de Türk dünyasının bir parçasıdır”
REKLAM ALANI
27.09.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; “KKTC, Akdeniz’de Türk dünyasının bir parçasıdır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 77. BM Genel Kurulu çalışmalarına katılmak üzere New York’ta bulunması dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı ve Türk Dil Kurumu iş birliğiyle Türk Dil Kurumu’nun kuruluşu ve Dil Bayramı’nın 90’ıncı yıl dönümü anısına 26 Eylül’de Bursa’da düzenlenecek olan ödül töreni ile Türk Dünyası Ortak Alfabe Çalıştayı’nın açılış törenine katılamayacak.

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konu ile ilgili yayımladığı mesajda, New York’ta bulunması nedeniyle ödül töreni ile çalıştaya katılamamasından dolayı duyduğu üzüntüyü belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, Bursa’da düzenlenecek etkinliklerin Türk dünyası için oldukça önemli olduğunu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Akdeniz’de Türk dünyasının bir parçası olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının her zaman Türk dünyası ile birlikte olduğunu ifade ederken, Bursa’da düzenlenecek olan etkinliklerin hayırlara vesile olmasını temenni etti ve başarılar diledi.

KKTC’den ödüle layık görülen Sn. İsmail Bozkurt’u da kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin her alanda olduğu gibi kültür-sanat ve edebiyat alanında da öne çıkmasının önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı Tatar’ı Bursa’da düzenlenecek olan etkinliklerde, KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar temsil edecek.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kktc-akdenizde-turk-dunyasinin-bir-parcasidir-10243

 

 

REKLAM ALANI