Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karaman’daki Kıbrıs gazileri ile buluştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karaman’daki Kıbrıs gazileri ile buluştu
REKLAM ALANI
11.08.2022
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karaman’daki Kıbrıs gazileri ile buluştu

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesi üyeleriyle Karaman Valiliği Yerleşkesi’nde buluştu. Toplantıda, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun da hazır bulundu.

Karaman’daki Kıbrıs gazileriyle, sohbet toplantısında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tatar, gazilere hitaben “Kıbrıs’tan size sevgi ve saygılar getirdim” diyerek başladığı konuşmasında, 20 Temmuz 1974 tarihinin önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, “20 Temmuz bir dönüm noktasıydı. O gün sizler adaya gelmeseydiniz, bugün orada bir tane Türk kalmayacaktı, ada bir Yunan adası olacaktı” diyerek gazilere teşekkür etti. Kıbrıs sorununa da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, ulusal meselelerde asla geri adım atılamayacağını vurgulayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteklediği iki egemen eşit devletin iş birliğine dayalı çözüm modelinden yani yeni siyasetten vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesi Başkanı Behiç Baş ise, Barış Harekatı’ndaki bazı anılarını Cumhurbaşkanı Tatar ile paylaştı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde, “Kıbrıs Türkü’nün Adadaki Varoluş Mücadelesi” konulu konferans verecek olan Cumhurbaşkanı Tatar’a burada Fahri Doktora da tevdi edilecek.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karaman’daki temaslarını tamamlamasının ardından bu gece 22.30’da yurda dönecek.

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-karamandaki-kibris-gazileri-ile-bulustu-10093

 

 

REKLAM ALANI