Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beyarmudu Şehitleri anma töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beyarmudu Şehitleri anma töreninde konuştu
REKLAM ALANI
25.07.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beyarmudu Şehitleri anma töreninde konuştu

2023

“Egemen eşitliğimiz ve eşit statü kabul edilirse, Kıbrıs’ta bir anlaşma için 2 devletli çözüm temelinde süreç başlayabilir”

 

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, milli mücadele yıllarında şehit edilen Beyarmudu Şehitleri için düzenlenen anma törenine katıldı.

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada, tüm şehitlere rahmet diledi ve gazilere şükranlarını sundu.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ile Ercan Havaalanı Pisti ve Terminali’nin açılışı için ülkemize gelen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve heyetiyle yapılan değerlendirmelerde, Kıbrıslı Türklere uygulanan çağ dışı ambargolara son verilmesi ve KKTC’nin tanınması yönünde dünyaya mesajlar verildiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

Hayatlarını feda eden şehitler sayesinde vatana ve bir devlete sahip olunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürce huzur ve barış içinde yaşamasını devletine ve şehitlere borçlu olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, garantör ülke İngiltere’nin, Kıbrıs’taki şartları iyi bilmesine rağmen Rum yönetimini Kıbrıs Cumhuriyeti olarak tanımasını Kıbrıs Cumhuriyeti’nden dışlanan Kıbrıs Türkü’nün kurduğu devleti ise tanımaması ve sıkıntı yaratmasının hiçbir haklı nedeni olmadığını aktardı.

İngiltere’nin Kıbrıs konusunda siyasetini yeniden gözden geçirmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, siyasi yetkililerle yapılan görüşmelerde Kıbrıs Türk tarafına hak verildiğini ancak adım atılmadığını dile getirdi.

Rumlar’ın devleti ne kadar meşru ise KKTC’nin de o kadar meşru olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta İngiliz Egemen Üsler Bölgesi’nde yaşayan ve çalışan Kıbrıs Türklere gösterilen muamelenin de doğru olmadığını vurguladı.

 

 

 

 

Beyarmudu’ndan Türkiye ile birlikte Kıbrıs konusunda yürütülen yeni siyaset ile ilgili mesaj veren Cumhurbaşkanı Tatar, egemen eşitlik temelinde yan yana iki devletin işbirliği ile bir anlaşma yapılacağını, aradan geçen 60 yılın ardından Kıbrıslı Türklerin devletinden vazgeçip, Rumlar’ın devletine yama olumasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yürütülen milli siyaset yanında Doğu Akdeniz’deki gelişmelere bağlı olarak Kıbrıs Türkü’nün devletiyle birlikte bağımsız bir şekilde yoluna devam edeceğine dikkat çekti.

 

 

 

KKTC’nin Türk Devletler Teşkilatı’na üye olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Türklüğümüzle gurur duyuyoruz. KKTC, Kıbrıs’ta varılacak bir anlaşmanın parçası olacaktır. Kimsenin boyunduruğu altında yaşamadık. Federasyon temelinde anlaşma için müzakere masasına oturmayacağız.
Egemen eşitliğimiz ve eşit statü kabul edilirse, Kıbrıs’ta bir anlaşma için 2 devletli çözüm temelinde süreç başlayabilir. Bağımsız bir halk olarak kendi geleceğimizi tayin etme hakkımız olduğuna göre bize saygı duyulmalıdır” dedi.

 

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-beyarmudu-sehitleri-anma-toreninde-konustu-11332

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.