Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Baf Direnişi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Güzelyurt’ta Baf Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Baf Direnişi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Güzelyurt’ta Baf Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı
REKLAM ALANI
12.03.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Baf Direnişi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Güzelyurt’ta Baf Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı

.2023

 

 

 

“Baf’ta orantısız güç karşısında direnen, hunharca katledilen şehitlerimiz, bizim kahramanlarımız”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Temsilcisi, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, bazı bakanlar, milletvekilleri, Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar katıldı.

Törende protokol sırasına göre anıta çelenkler konmasının ardından, saygı marşı eşliğinde saygı duruşu, saygı atışı yapılarak İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazi Baf Dayanışma Derneği adına Türkay Tokel ve Baf Türk Birliği Başkanı Cenk Dökmen ise birer konuşma yaptı.

Konuşmaların yanında, TMT Mücahitler Derneği ve Baf Türk Birliği temsilcileri ile Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencisi tarafından günün anlam ve önemini ifade eden şiirler okundu.

Cumhurbaşkanı Tatar: “Baf’ta orantısız güç karşısında direnen, hunharca katledilen şehitlerimiz, bizim kahramanlarımız”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasına, Türkiye’de yaşanan büyük depremden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade ederek başlayarak, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve tüm hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve millete başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizim yavrularımızın, şampiyon meleklerimizin acısı yüreğimizde bir yara olarak ömrümüz sürdükçe devam edecektir” dedi.

 

 

 

 

 

1960 Anlaşması’nın hemen ardından Makarios’un bu anlaşmanın Enosis için bir sıçrama tahtası olduğunu ifade etmesi, ardından gelen Kanlı Noel ve BM Güvenlik Konseyi’nin 4 Mart 1964 tarihli 186 sayılı kararına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, bu kararla birlikte Kıbrıs Türk toplumuna yapılan haksızlıkların bugün Kıbrıs sorununun devam etmesinin sebebi olduğunu kaydetti.

Bu gelişmelerden 3 gün sonra Baf’ta saldırı gerçekleştiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Orada orantısız güç karşısında direnenler, bizim şehitlerimiz, hunharca katledilen kahramanlarımız nurlar içinde yatsın. Hepsinin mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

“Egemen eşitliğimiz tanınmadan resmi müzakerelere geçmeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının Baf Direnişi ve ardından gelen diğer bölgelerdeki destansı mücadele ile Kıbrıs Türk Barış Harekâtı’nın yapılabildiğini ve KKTC’nin temellerinin atıldığını belirterek, bugün de müzakere noktasındaki pozisyonlarının egemen eşitliğin tanınmadan resmi müzakerelere geçilmeyeceği olduğunu söyledi.

Yeni seçilen Baf kökenli Rum Lider Hristodulidis ile yaptığı görüşmede de egemen eşitlik ve eşit ulusal statüden asla vazgeçmeyeceklerini ifade ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, amaçlananın AB içerisinde Türkiye’nin garantörlüğünden kopmak ve zaman içerisinde Kıbrıs Türkleri’nin azınlığa ve yok oluşa sürüklenmesi olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı, “Burada bütün şehitlerin manevi huzurunda bir kez daha vurguluyoruz. Biz Kıbrıs’ta eşitlik istiyoruz. Biz Kıbrıs’ta adalet istiyoruz. Biz Kıbrıs’ta geçmişte yaşanan acıları hiçbir zaman unutmayacağımızı dünyaya haykırıyoruz” diye konuştu.

Tüm şehitlere bir kez daha Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, sözlerini “Bu mücadelede birlik ve beraberlik içerisinde selamete hep birlikte ulaşacağımıza kimsenin şüphesi olmasın” diyerek tamamladı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-baf-direnisi-ve-sehitleri-anma-gunu-nedeniyle-10777

 

 

REKLAM ALANI