Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi
REKLAM ALANI
25.04.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde sağlık çalışanlarıyla birlikte iftar yaptı.

Sağlık çalışanlarıyla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar yemeği sonrasında görevli sağlık personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğünden ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her akşam değişik bir yerde iftar yapma fırsatını bulduklarını, bu akşam da sağlık personeli ile bir araya geldiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını süresi içerisinde birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini, doktorundan hemşiresine, sağlık memuruna varıncaya kadar da birçok sağlık çalışanının Hakk’a uğurlandığını söyledi.

“SAĞLIK PERSONELİMİZ SALGIN SÜRECİNDE HİÇBİR ŞEYDEN YILMADI”

Hayatını kaybeden sağlık personeli arasında profesör, doçent ve doktor gibi her kademeden doktorların, hocaların bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kovid salgını sürecinde onlar hiçbir şeyden yılmadılar, hiçbir şeyden kaçınmadılar ve gerek hastanelerde, gerek evlerdeki müdahalelere varıncaya kadar yoğun bir çalışmanın içerisinde oldular ve bu çalışmalar esnasında da tabi bazı bulaşlar oldu ama onlar yılmadan, usanmadan bu mücadelelerini sürdürdüler. Ben tüm ölen sağlıkçı kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum, Şu anda hasta yağında olanlara Rabbimden şifalar diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açık net söylemek lazım; özellikle bu süre içerisinde verdikleri bu mücadeleyle Hakk’a yürüyenleri inanıyorum ki sevgili Peygamberimize inşallah komşu olacaktırlar, çünkü onlar bu mücadeleyi bunun için verdiler ve şu anda da hala bu mücadeleyi bu koronavirüs salgını boyunca sürdürüyorlar, bu kovid salgınlarıyla bu mücadeleyi yine aynı şekilde sürdürüyorlar” açıklamasında bulundu.

İftarda bir araya geldiği sağlık çalışanlarının her birinin üçer kişilik gruplar hâlinde ev ev dolaşarak, vatandaşlara sağlık hizmeti götürecek kadar fedakârlıkta bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepsinden Allah razı olsun. Bu millet fedai can eden bir millet, hele hele doktorlarımız zaten tababet yeminine dört dörtlük sadık kalan kardeşlerimiz, hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların Ramazan-ı Şerif’i tebrik ederek, Ramazan Bayramına da kavuşmak duasında bulunarak, sağlık çalışanlarına ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iftar programında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da eşlik etti.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/127697

REKLAM ALANI