Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camii’nin açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camii’nin açılış törenine katıldı
REKLAM ALANI
28.01.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camii’nin açılış törenine katıldı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camii’nin açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Sağlık Bilimleri Üniversitesinin içerisinde gerçekten muhteşem bir mescidin açılışını yaptıklarını belirterek emeği geçenleri tebrik etti.

Caminin yapımında Ziraat Katılım’ın ciddi bir emeği olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan dolayı Ziraat Katılım’a da teşekkürlerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hakikaten burada Gülhane Üniversitesinin hastanesinin içinde böyle bir mabedin olması ve Sağlık Bilimleri Üniversitemizin tamamıyla manevi boyutunu inşallah güçlendiren bir eser olması bakımından çok önemli. Rabbimiz ne buyuruyor, ‘Kim benim için dünyada bir mescit inşa ederse ben de onlar için cennette bir beyt, saray inşa ederim’ diyor” ifadelerini kullandı.

 

Camideki kız ve erkek öğrenciler için hazırlanmış çalışma mekânlarının gayet güzel olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan dolayı da işin mimari boyutuna özen gösterdiklerinden dolayı mimarından mühendisine, işçisine, yüklenici firmaya da çok çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. Tekrar Gülhane Askerî Tıp Akademisinin içerisindeki bu güzel eserin Ankaralılara hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından caminin açılışı dualarla yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin açılış kurdelesini “Sağlık Bilimleri Üniversitemizin bu güzel, muhteşem camii tüm Müslümanlara hayırlı olsun” diyerek kesti.

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/135485/cumhurbaskani-erdogan-saglik-bilimleri-universitesi-gulhane-camii-nin-acilis-torenine-katildi

 

REKLAM ALANI