Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne katıldı
REKLAM ALANI
24.07.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne katıldı
24.07.2022

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne katıldı

İbn Haldun Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dereceye giren mezunlara diplomalarını verdi.

Konuşmasının başında dün vefat eden fikir ve edebiyat dünyasının abidevi isimlerinden, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Rasim Özdenören’i rahmetle yâd eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Az önce Hakk’a uğurladık, makamı cennet olsun inşallah. Rasim Ağabey, ömrünü ‘düşüncesini söze, sözünü eyleme dönüştürmek’ için harcamış, bu uğurda emek vermiş, eser vermiş gerçek bir mücadele adamıydı. Yedi Güzel Adam’ın son temsilcisi olan Rasim Özdenören’e Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, okurlarına sabr-ı cemil diliyorum. Rabbim, Rasim Ağabeyi cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin diyorum” dedi.

Bugün diplomaları takdim edilecek İbn Haldun Üniversitesinin ilk mezunlarını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen üniversitemiz; bünyesindeki 6 fakülte, 12 bölüm, 2 enstitü ve sahip olduğu toplam 1.701 öğrenciyle, iftihar verici bir seviyeye ulaşmıştır. Uluslararası öğrenci, lisansüstü öğrenci, tam burslu öğrenci oranları bakımından ilk sırada yer alan İbn Haldun Üniversitemiz, gençlerimiz tarafından en çok tercih edilen yükseköğretim kurumlarımızdan biridir.”

Bu başarının gerisinde, kendisinin de 1996 yılında kurucuları arasında yer aldığı İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfıyla başlayan bir mücadelenin olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha sonra Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, kısa adıyla TÜRGEV adını alan bu çatı altında yürütülen çalışmaların ulaştığı noktalardan biri de İbn Haldun Üniversitesidir. Kendi alanında ülkemiz sınırlarını aşıp uluslararası bir marka hâline gelen bu vakfımız, merkezine nitelikli, eğitimli, öz güven sahibi insanı yerleştiren bir medeniyet mücadelesi vermektedir” diye konuştu.

 

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/138827/cumhurbaskani-erdogan-ibn-haldun-universitesi-mezuniyet-toreni-ne-katildi

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI