Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

CEVDET YILDIRIM, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

CEVDET YILDIRIM, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI
REKLAM ALANI
21.12.2021
A+
A-

Cemax Group Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantepli İş Adamı Cevdet Yıldırım, Sarıkamış Şehitlerinin anma yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.

Yıldırım, yayımladığı mesajında, “22 Aralık 191415 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı Rus savaşı sırasında Sarıkamış’ta bulunan Allahuekber Dağları’nda, yurdumuzun dört bir yanından gelen 90 bin kahraman askerimiz, vatanları uğruna canlarını hiç düşünmeden feda etmişlerdir. Zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verdirdiği bu amansız mücadelede Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiş; büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmemiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle 22 Aralık 1914 5 Ocak 1915 tarihleri arasında yaşanan Sarıkamış Harekâtında vatan topraklarını savunmak uğruna şehit düşen kahraman vatan evlatlarını, ebediyete intikallerinin 107. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad mekânınız cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI