Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Cennetteki ilk doğum günün kutlu olsun, Şehit Teğmen Ferid Memmadov!

Cennetteki ilk doğum günün kutlu olsun, Şehit Teğmen Ferid Memmadov!
REKLAM ALANI
29.04.2021
A+
A-

Cennetteki ilk doğum günün kutlu olsun, Şehit Teğmen Ferid Memmadov!

Cennetteki ilk doğum günün kutlu olsun, Şehit Teğmen Ferid Memmadov!

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

“Mübarek Cennet’teki ilk ve değişmeyen yaşın kutlu olsun, Şehit Teğmen Farid Mammadov”..
Peygamberimiz (s.a.s), “Ülkesini, vatanını sevmek imandır” demiştir.

Bu anlamda bir Azerbaycanlı olarak gençliğimizde vatan, millet sevgisinin tam ve eksiksiz olmasından gurur duyuyorum.

Tabii ki, özellikle şehitlerimiz hakkında yaşı ne olursa olsun, sosyal medyada, makalelerde veya kitaplarda halkımızın yazdığı sevinç sözleri, günümüz gençliğimizle gurur duymamız için bize sebep veriyor. Cesur gençlerimizle gurur duyuyoruz, çünkü küçük yaşlardan itibaren vatana, toprağa ve millete olan derin sevgilerini özgürce ifade etme fırsatına sahipler. Gençlerimizin vatanın güvenliği yolunda şehit düşen oğullarımızın ve kızlarımızın anısını yaşatmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmalarından gurur duyuyorum ve gayet başarılılar. Geçtiğimiz kısa zaman içinde, Başkomutanımızın liderliğinde 44 günlük Şanlı Karabağ Zaferi tarihimizi yazan Azerbaycan’ın yiğit, cesur oğulları ve muzaffer Azerbaycan Ordumuz örneğinde bu yüce sevgiye gururla tanık olduk. .
Ne yazık ki, tarihteki her gün unutulmaz değildir. Unutulan günler vardır ve asla unutulmayan günler vardır. Şehitler böyle günleri unutulmaz kılan kahramanlar arasındadır. Çünkü bu dünyada hepimize verilen hayattan bir pay var. Bir süre sonra yaşam tarzını bitireceğiz. Bu anlamda şehit olmak bu dünyaya ve bu hayata en güzel şekilde veda etmektir.
Bugün Cennette ilk doğum gününü kutlayan Ağdamlı bir şehit olan Teğmen Farid Memmedov gibi.
Allah, vatan ve millet uğruna ölmek isteyenlerin fethettiği en yüksek, en görkemli zirvedir şehitlik – Şehit Teğmen Farid Mammadov’un fethettiği gibi …
27 Eylül’den 9 Kasım’a kadar süren Vatanseverlik Savaşı, tarihimizin görkemli bir sayfasıdır. Muzaffer Başkomutan Sayın İlham Aliyev önderliğindeki cesur Azerbaycan Ordusu’nun zaferi, halkımızın yenilmezliğini tüm dünyaya göstermiştir.
Topraklarımızın tamamen düşmandan kurtarılması ve ülkemizin toprak bütünlüğünün yeniden tesis edilmesi için şehit olan Teğmen Farid Mammadov gibi Vatan’ın oğulları, bu kutsal savaşın sonsuza dek yaşayacak kahramanlarıdır.

Geçmişten günümüze, atalarımızın bugünün kuşaklarına kutsal mirası, Ateş Ülkesi, modern, bağımsız, güçlü Azerbaycan!
Bu toprağın her santimi bizim için değerlidir! Neden? Çünkü bu toprakların her santimi, nefret ettiğimiz düşmanlarımıza ve işgalci komşularımıza karşı yapılan ölüm kalım savaşlarında ölen atalarımızın kanıyla yoğrulmuştur. Anavatanımız, yangınlar ülkesi Azerbaycan, çok eski bir tarihe, tükenmez yer altı ve yüzey kaynaklarına sahiptir. Ne yazık ki tarih boyunca kardeş olarak güvendiğimiz ve ihtiyaç anında bize yardım edeceğine inandığımız kötü şöhretli komşularımız bize her zaman çocuk oyuncağı olarak baktılar. Ama şükürler olsun ki, Yüce Tanrı bize bu hazineleri verdiğinde Babek, Cavanşir, Köroğlu, Uzun Hasan, Mübariz İbrahimov,Şah İsmayı Hatayi, Mehdi Hüseynzade, Polad Heşimov, Şehit Teğmen Ferid Memmedov gibi kahraman, cesur evlatlar, yiğitler nasip etmiştir.. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin…

Ağdam’ın Xıdırlı köyünden şehit olan teğmen Ferid Memmedov’un hatırası da gönlümüzde çok değerlidir. Azerbaycan Ordusu’nun Karabağ için Büyük Vatanseverlik Savaşı’nda öldü ve Anavatan uğruna şehitlik zirvesine kalktı.
Öyleyse bugün, bu topraklarda rahat yaşayabildiysek, borçlu olduğumuz şehitlerimiz olmasaydı, düşmana karşı korkak davranan bir millet olsaydık, emin olun böyle bir millet olamazdık. Milletimizin ve gelecek nesillerin rifah içinde ve sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlayan şehitlerimiz hiçbir şey karşılığında bu fedakarlıkları yapmadılar. Sadece ve sadece, “Yaşasın Anavatan-Azerbaycan” diye düşündüler. Kendilerine tekrar tekrar şükranlarımızı sunuyoruz…
Bazı ulusların tarihini incelediğimizde, yüzlerce yıldır hep esaret altında olduklarını görüyor ve okuyoruz. Bu durum, bizimki gibi kahraman ulusların aksine çok ilginç. Bir manda ve koruma altında olan, düşmanın zayıflamasını ve yüzlerce yıldır başka bir güç tarafından kovulmasını bekleyen ülkeleri görmek çok üzücü. Elbette halkın sonsuz hırsları nedeniyle yapılan savaşları desteklemiyoruz ama vatan tehlikedeyse ve vatanı korumak gerekiyorsa yeraltına çekilmek değil, yüz yüze savaşmamız gerektiği doğrudur. Uzun yıllardır yaptığımız gibi, bugün Başkomutanımızın emriyle Azerbaycan Ordumuz, topraklarımızın işgalden tamamen kurtulmasına doğru başarıyla ilerledi ve muzaffer ordumuz Azerbaycan Ordusu’nun zafer tarihini yazdı, o, zaferin adı – “KARABAĞ”.
Biz Azerbaycan halkı, tarihimiz boyunca asla esaret altında yaşamadık ve gelecekte de yaşamayacağız. Modern ve bağımsız Azerbaycan devletinin kurucusu Haydar Aliyev gibi büyük insanlar yetiştirebilecek bir millet olarak bizler her zaman tam bağımsızlığı hak eden bir millet olduk. Bunun sebebi liderimiz ve şehitlerimizdi. O şehitlerin her birini yakından tanımasak bile, onların yeri, gönlümüzde yücedir.
– Bir ulusu ayakta tutan onun tarihidir. Bizi ayakta tutan şanlı tarihimiz, Kudretli Ordumuz, Güçlü Liderimiz ve Azerbaycançılık ideolojimizdir.
Azerbaycan’ın bütünlüğü ve topraklarımızın korunması için şehit düşen şehitlerimizin gençlerimiz için bir örnektir. Her Azerbaycan vatandaşı kendi ulusal kahramanlarını tanımalı ve onların yaşam tarzlarından çok şey öğrenmelidir, aslında.
Evet, bugün Azerbaycan’da şehit mezarı olmayan bölge ve köy yok. Onları yaşatmak, tanıtmak, her şehidin ailesine saygılı davranmak, şehitlik zirvelerine yükselenlerin anısını yaşatmak, gençlere örnek olmak hepimizin vatandaşlık görevidir.
– Doğru olan her zaman güçlüdür. Haklıyız, Karabağ bizim, biz Karabağ’ız ve Karabağ Azerbaycan’dır. Benim için çok kutsal ve yeri doldurulamaz olan vatanım, yolunda şehit düşen oğullarımızın ve kızlarımızın hatırası her zaman kutsaldır.
Azerbaycan bağımsız bir ülke olarak tarihin zorluklarına göğüs gerdi ve kazandı! Bir testle karşı karşıyaydık. Lakin, Başkomutan, ülkemizin güçlü siyasi lideri İlham Aliyev gibi liderimiz varsa ve doğulursa, 10 kez ölmeye hazır olan Ferid Memmedov gibi kahraman oğullara sahipsek biz gerçekten, kahraman halkız ve bunu bütün dünyaya bir kez daha ıspatladık.. Azerbaycan halkına ne mutlu ki, Ferid Memmedov gibi, yüzlerce kahramanları var..

Bugün, şehitlerimiz bağımsız bir devlet olarak ülkemizin korunmasında, yaşatılmasında ve gelişmesinde büyük rol oynadılar. Bu nedenle her bir Azerbaycanlı Şehitlerimizi, şimdiki ve gelecek kuşaklarımıza örnek olan, okumalı, tanımalı, sevmeli, hatırlamalı, takdir etmeli, hizmetlerini tanıtmalı, hayatlarından öğrenmeli ve onlara minnettar olmalıdır!
Evet, bugün ülkemiz bağımsız, özgür ve müreffeh. Bugün Azerbaycan gelişmekte olan bir ülke ise ve bu kalkınma göstergeleriyle dünyanın dikkatini çekebiliyorsa, elbette bütün bunlar kahraman oğullarımızın ve kızlarımızın canlarını feda ederek kazandığımız bağımsızlığımızın sonucudur. Ve aynı zamanda, Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev tarafından izlenen doğru, amaçlı, güçlü bir politikanın sonucudur
Şehit Teğmen Memmedov Ferid Velhed oğlu 29 Nisan 1990 tarihinde Bakü’de doğdu. 1997-2008 yıllarında Abşeron bölgesi Xırdalan şehri 2 nolu orta öğretim okulunun rusca bölümünde okudu. 2008-2010 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı Askeri Hava ve Hava Savunma Kuvvetlerinde görev yaptı. 2010-2016 yıllarında İçişleri Bakanlığı İç Birliklerinde asker olarak görev yaptı. 2013 yılında geçit törenine katıldı. Kendisine “Silahlı Kuvvetlerin 100. Yıldönümü”, “Kusursuz hizmet için 3. derece” (10 yıl) ve “İç Birliklerin 20.Yıldönümü” için rozet takdim edildi. Aslen Karabağ bölgesinden (Ağdam ilçesine bağlı Xıdırlı köyü), Ocak 2017’den beri Gızır’ın askeri rütbesiyle Savunma Bakanlığı’nda görev yapmaktadır. 2014-2019’da Beden Eğitimi ve Spor Akademisi’nde yüksek öğrenim gördü. Aralık 2019’da teğmen, birinci subay askeri rütbesini aldı. 6 Ekim 2020’de Fizuli-Cebrail yönünde cepheye gönderildi.
– Aslen Ağdam’ın Xıdırlı köyünden olan Şehit Teğmen Ferid Memmedov, 25 Ekim’de Füzuli-Xocavend istikametinde Karabağ için yapılan çatışmalarda muharebe görevlerini yerine getirirken şehit düştü. Başın Sağ olsun, Vatan!
Onun yokluğunu kabul etmek ve bu fikre alışmak, sevdikleri, akrabaları ve arkadaşları dahil, ailesi için çok zordur.
Ferid’in en yakın arkadaşlarına göre, Ferid’in kendisi şehit olmak istiyordu, bu onun seçimiydi!
Yakın arkadaşının ifadesiyle, “Ferid, barışçıl yaşamımız için kendisine verilen hayat payını vatana hizmet yolunda verdi ve şehitlik zirvesine yükseldi. Anavatana ve toprağa olan sevginin her şeyden önce geldiğini kanıtladı. Ve herkes onun kadar şanslı değil. Çünkü şehitlik sıradan bir ölüm değildir. Kutsal statüsü ile gelecek nesillere örnek olacaktır. Herkese göre olmayan zirveye, vatanseverliğin en yüksek zirvesine – şehitliğin zirvesine yükseldi, Ferid Memmedov!.
O dünyan bir cennet olsun, aziz şehit, Teğmen Ferid Memmedov! ”

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başkomutanımız Sayın İlham Aliyev konuşmasında şunları söyledi: “Ordumuzda Mubariz, Ferid gibi binlerce, on binlerce kahraman var. Başkomutan’ın emrini bekliyordular. Her an vatanlarını kurtarmaya hazırdılar. Sadece çok sayıda silahımız, askeri teçhizatımız, savaş kabiliyetimiz değil, ordumuzda da büyük bir coşkumuz vardı. Çünkü işimiz gerçeğin eseridir. Biz, biçbir ülkenin topraklarını işgal etmedik. Topraklarımız uzun yıllardır işgal altındaydı. Başka bir devletin toprakları üzerinde hiçbir hak talebimiz yoktu. Ama toprağımızın bir karışını kimseye vermedik. Toprak bütünlüğümüzü yeniden sağladık. Büyük Vatan Savaşımızda, Ferid Memmedov başta olmakla hiç bir şehitimiz başka bir ülkenin topraklarında ölmedi, kendi vatanlarında şehit oldular ve Karabağı işgalden kurtardılar!
“Kudretli Azerbaycan Lideri ve cesur Ordusu tarihi Karabağ zaferini kazandı”
Evet, Teğmen Ferid Memmedov da başta olmakla, Azerbaycan’ın yiğit oğulları, Azerbaycan Ordusu Başkomutanının emriyle, onun önderliğinde 30 yıl sonra işgal altındaki Azerbaycan topraklarını, Karabağı işgalden kurtardılar.
10 Kasım ve 1 Aralık Azerbaycan tarihine zafer günü olarak yazıldı..
Azerbaycan hem askeri alanda hem de siyasi masada tarihi bir ZAFER kazandı ve askeri ve siyasi gücünü tüm dünyaya kanıtladı.
Tüm uluslararası hukuk Azerbaycan’ın tarafındaydı ve kardeş Türkiye’nin manevi desteği inkar edilemez ve her zaman olacaktır, çünkü Azerbaycan-Türkiye dostluğu ebedidir ve kapsamlı işbirliğimiz başarıyla devam edecektir.
Böylece, 30 yıllık trajik tarihin kara sayfası Azerbaycan için Karabağ Zaferiyle sonuçlandı. Bayrağımız gururla dalgalandı ve Karabağ’da tekrar ezan seslendirildi. Güçlü Azerbaycan’ın kahraman ordusu kazandı.
Bölgede, zafer ve barışın gölgesinde yaralar iyileşecek ve 30 yılın özlemile topraklarımızda yine “Sarı Gelin, Karabağ, Şuşa, Laçın” şarkıları söylendi. Bu tarihi zaferin görkemli ihtişamı ve 10 Kasım ve 1 Aralık gecesi, umarım kıyamete kadar sürer… Yaşasın Şanlı Azerbaycan!

“Mekanın Cennet şu an sevgili dostum Sayın Teğmen Farid Mammadov! ”
Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başkomutanımız Sayın İlham Aliyev konuşmasında şunları söyledi: “Ordumuzda Mubariz İbrahimov, Ferid Memmedov gibi binlerce, on binlerce kahraman var. Başkomutan’ın emrini bekliyorlar. Her an vatanlarını kurtarmaya hazırdılar. Sadece çok sayıda silahımız, askeri teçhizatımız, savaş kabiliyetimiz değil, aynı zamanda, ordumuzda da büyük bir coşku vardı. Çünkü işimiz gerçeğin eseridir. Çünkü biz hiçbir ülkenin topraklarını işgal etmedik. Topraklarımız uzun yıllardır işgal altındaydı. Başka bir devletin toprakları üzerinde hiçbir hak talebimiz olmadı. Toprağımızın bir karışını kimsede bırakmadık. Toprak bütünlüğümüzü yeniden tesis etdik. Bu haklı mücadelede Ferid Memmedov gibi kahramanlarımız başka bir ülkenin topraklarında ölmedi, kendi vatanlarında Karabağda şehit oldular.
“Böylece, Kudretli Azerbaycan tarihi bir zafer kazandı”
Evet, Teğmen Ferid Memmedov gibi oğullarımız başta olmakla Azerbaycan’ın yiğit oğulları, Azerbaycan Ordusu Başkomutanının emriyle 30 yıl süreyle işgal altındaki Azerbaycan topraklarını kurtardılar. Cesaret ve yiğitlik ile …
“10 Kasım, Azerbaycan tarihine zafer günü olarak girdi”.
Azerbaycan hem askeri alanda hem de siyasi masada tarihi bir ZAFER kazandı, askeri ve siyasi gücünü tüm dünyaya kanıtladı.
Tarihin herhangi bir döneminde her bir milletin başını göklere çıkaran ya da onurunu koruyan kahraman oğullar olmuştur, tıpkı Teğmen Ferid Memmedov gibi. Onlar milletin tarihinin yaratıcılarıdır. İnsan, Tanrı’nın en büyük yaratımıdır. Bir insan, dünyayı iz bırakmadan bırakarak hayatını normal bir yaşam biçimi olarak yaşayabilir. Ancak kısa bir hayat yaşayan ama unutulmaz eylemleriyle ölümsüzleşen insanlar var. Gelecek nesillere örnek oluyor, tüm insanlara vatanını, yurdunu, milletini sevmeyi öğretiyor – Şehit Teğmen Ferid Memmedov gibi..

Azerbaycan gençlerinin millete, devlete ve toprağa bağlılığının açık bir örneği olan, aslen Ağdam’ın Xıdırlı köyünden olan şehit Teğmen Ferid Memmedov, Karabağ Zaferi’nin 44 günlük tarihini yazan kahramanlarımızla birlikte Ağdam’a şehit olarak geri döndü.
Şehitlik sonsuzluğun zirvesidir. Ağdam’ın Xıdırlı köyünden Şehit Teğmen Ferid Memmedov artık kendi köyünün veya bölgesinin değil, tüm Azerbaycan’ın kahraman oğludur. Çalıştığı ekipte hatırası her zaman saygıyla anılacaktır. Aynı zamanda ekibin her üyesi, meslektaşlarının şehadet haberinin yasını tutuyor ve Ferid’in arkadaşları, bu kadar cesur ve vatansever bir gençle kısa süre de olsa çalışmış olmanın ve arkadaşı olmanın gururunu yaşıyor.
Ağdamlı Şehit Teğmen Ferid Memmedov, düşmana karşı kazanılan bütün Şanlı Zaferi tam olarak göremedi, ama bugün ruhu mutlu. Çünkü vatan topraklarımız Karabağımız tamamen işgalden kurtarıldı..
Evet, Vatan şehitlerle yükselir. Mekanın Cennetdir sevgili Şehit Sayın Teğmen Ferid Memmedov!

 

REKLAM ALANI